Ευρωεκλογές 2019 – Κυμπουρόπουλος: Θα έλεγα ένα “γιατί;” στον κύριο Πολάκη


Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη αλλά και για το τι θα πράξει στην ευρωβουλή αν εκλεγεί.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως “κατεβαίνω ως πολίτης με ιστορία, με απόψεις, θέσεις, που θέλει να μιλήσει για τον άνθρωπο, αυτό ειναι η πολιτική. Θεωρω σε αυτήν την πορεία θα συμβούν κι αυτά, θα ακουστούν απόψεις γνώμες, όπως του Πολάκη. Είναι βέβαια, η άποψη ενός υπουργού, αλλα είναι μία γνώμη που τη διαχειρίζομαι και προχωράω”.

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται προσβεβλημένος από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι : «Προσβεβλημένος δεν μπορώ να αισθάνομαι, μόνο απογοητευμένος και στεναχωρημένος, γιατί συνεχίζει μία μερίδα ανθρώπων να διαχειρίζεται την κατάσταση της αναπηρίας ως ξένη από την κοινωνία. Θα έλεγα ενα «γιατί;» στον κύριο Πολάκη. Γιατί θεωρείτε ντροπή αυτήν την κατάσταση».

«Το θέμα στις ίσες ευκαιρίας είναι ότι πρέπει να δούμε ποιος έβαλε αυτά τα κουτιά, πώς τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν για να ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο, μόνο τότε
το ότι καταλαμβάνω μία θέση επιμελητή, είναι μικρή εικόνα. Μεγάλη εικόνα είναι πώς σηκώνομαι από το κρεβάτι μου, μπαίνω στο αμαξίδιό μου, ποιος οδηγεί, ποιος με περιμένει στο νοσοκομείο, ποιος εργάζεται στο πλευρό μου και πώς επιστρέφω για να συνεχίσω τη ζωή μου. Όταν το κοινωνικό κράτος τις δημιουργήσει, τότε θα μιλάμε για ίσες ευκαιρίες», ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Όσο για το αν ενοχλήθηκε με την κάλυψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη τόνισε: «Με εξέπληξε ο τρόπος που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να υποστηρίξει τον κ.Πολάκη και αυτός δεν συνάδει με την έννοια του πολιτικού γίγνεσθαι και της ομαλότητας. Σ’ αυτό που επιμένω είναι ότι η πολιτική πρέπει να μιλά για τον άνθρωπο και τήν έχω επιλέξει να ακολουθήσω»

Για την απόφασή του να βάλει υποψηφιότητα o κ. Κυμπουρόπουλος υπογράμμισε πως “ήταν μία απόφαση μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με βρήκε σύμφωνο. Ήθελα να μιλήσω για μία Ευρώπη που δεχεται την διαφορετικότητα, τους νέους, αυτούς που έφυγαν και αυτούς που έμειναν και κράτησαν την Ελλάδα όρθια. Να μιλήσω για το τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στον τουρισμό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Οι πολιτικές που δημιουργούνται στην Ευρώπη επηρεάζουν και τη χώρα μας. Τα νομοθετήματα της Ευρώπης μεταφέρονται και σε εθνικό επίπεδο. Θέλω να μιλήσω για τεχνολογία, για την καινοτομία και την επένδυση στην έρευνα. Αυτές οι πολιτικές θέλω να μεταφερθούν άμεσα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Για τον αν αξιώνει συγγνώμη από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε: «Θέλω να πω για το κομμάτι του κόσμου. Εκείνο του ανθρώπου, του πολίτη που είναι γνωστός, αλλά και λιγότερο γνωστός, που ήρθε κοντά μου και μου είπε «είμαι εδώ, δίπλα σου». Δεν θέλω να επεκταθώ και για τον κ.Πολάκη, και θα ήθελα να μιλήσουμε για τα μείζονα θέματα, όπως η ικανότητα πρόσβασης για όλους, και αφορά όλα τα επίπεδα».

Τέλος, για το αν το γεγονός αυτό ο κ. Κυμπουρόπουλος υπογράμμισε πως : «Στρέφει τα φώτα για να μιλήσουμε για θέματα που αφορούν την αναπηρία, θέματα ουσιαστικά και πολιτικά. Εγώ είμαι εδώ να κάνω αγώνα και σε αυτόν θα γίνουν διάφορα. Δεν σταματάω, δεν επαναπαύομαι και επειδή θέλω να είναι όμορφος αυτός ο αγώνας θα μιλήσω για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του ανθρώπου».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ