Περνάνε καλά στη Ρωσία. 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ευτυχισμένοι

Στη Ρωσία περνάνε καλά και αυτό φαίνεται προς τα έξω με 8 στους 10 ρώσους να δηλώνουν πως αισθάνονται ευτυχείς.

Αυτό αναδεικνύει δημοσκόπηση στη Ρωσία που πραγματοποίηση το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) με το ποσοστό αυτό να είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 24 χρόνια.

«Το επίπεδο της ευτυχίας των Ρώσων με βάση τα υποκειμενικά συναισθήματα βρίσκεται στο 86%, ποσοστό που συνιστά τον μέγιστο δείκτη που έχει καταγραφεί στο διάστημα όλων των ετών που πραγματοποιούνται μετρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης στη Ρωσία, ενώ επισημαίνεται πως πιο συχνά ευτυχείς νοιώθουν άτομα που ανήκουν στις ηλικίες 25-34 ετών και άτομα με υψηλές υλικές απολαβές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η «οικογένεια» είναι αυτή που κάνει το 33% των Ρώσων να αισθάνονται ευτυχείς, η προσωπική κατάσταση της υγείας τους αλλά και η κατάσταση της υγείας των οικείων του είναι παράγοντες που κάνουν το 21% των Ρώσων να νοιώθουν ευτυχείς, ενώ τα «παιδιά» και η «καλή δουλειά» κάνει το 18% και το 17% αντίστοιχα των Ρώσων να νοιώθουν ευτυχείς.

Ανάμεσα στους λόγους που κάνουν τους Ρώσους να μην νοιώθουν ευτυχείς σε ποσοστό 11% είναι η έλλειψη υλικών αγαθών και η άσχημη κατάσταση στην χώρα επίσης σε ποσοστό 11%, ενώ η κακή κατάσταση της προσωπικής υγείας κάνει το 6% των Ρώσων να μην νοιώθουν ευτυχείς.

Η δημοσκόπηση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου του 2019, σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών στη Ρωσία.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ