Βρετανία: Μην ταξιδεύετε στη Σρι Λάνκα, υπάρχει κίνδυνος νέας επίθεσης


Η Βρετανία προειδοποιεί τους πολίτες της να μην επιχειρούν ταξίδια προς τη Σρι Λάνκα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με την Βρετανία είναι πολύ πιθανόν οι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εξαπολύσουν και νέες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα και κάλεσε τον κόσμο να μην ταξιδέψει εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

«Σε συνέχεια των φρικιαστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα και της εν εξελίξει επιχείρησης ασφαλείας της Σρι Λάνκα…αποφάσισα να ενημερώσω την ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στην Σρι Λάνκα εκτός και κρίνεται απαραίτητο», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε στενά και διαρκώς αυτή την απόφαση».

Όπως υπογραμμίζει η νέα ταξιδιωτική οδηγία: «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανόν να εξαπολύουν επιθέσεις στην Σρι Λάνκα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα περισσότερα από τα θύματα των επιθέσεων είναι υπήκοοι της Σρι Λάνκα, ενώ τουλάχιστον 38 αλλοδαποί συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν τουρίστες που βρίσκονταν στα ξενοδοχεία τους όταν επιτέθηκαν οι βομβιστές. Ανάμεσά τους, και οκτώ Βρετανοί.

Το Φόρειν Όφις συμβούλεψε όποιους Βρετανούς βρεθούν στη χώρα να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας, να κρατούν χαμηλό προφίλ, να αποφεύγουν πολυσύχναστα δημόσια μέρη και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά την διάρκεια απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ