Κατερίνα Βρανά: «Όταν επανήλθα από το κόμμα δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ν’ αναπνεύσω»

Γύρισε από τον θάνατο και το έκανε παράσταση γέλιου.

Η Κατερίνα Βρανά, η ευφυής κωμικός που διαπρέπει στο stand up comedy, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την περίοδο που επανήλθε από το κώμα και αν είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο το οργανικό ή το ψυχολογικό.

-Εκφράζεις ελεύθερα όλες τις επιθυμίες σου;

«Πάντα τις εξέφραζα. Τώρα πιο ελεύθερα. Τώρα είμαι εντελώς ο εαυτός μου. Δεν κρατάω προσχήματα. Ούτε είμαι ευγενική με το “πρέπει”. Ομως όλα και όλους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με αγάπη και σεβασμό».

-Και η γλώσσα; Τώρα τα λες ακόμα πιο χύμα;

«Όχι, την ίδια γλώσσα χρησιμοποιώ. Στο θέατρο λέω “παρτούζα”, το ίδιο θα έλεγα και στο παρελθόν. Όπως λέω “π@@τσο”, “μ@@ νι”. Στο παρελθόν σε μια παράσταση με τον τίτλο «About sex» χρησιμοποιούσα πιο κομψές εκφράσεις. Οπως, αιδοίο και πέος. Αν έλεγα “π@@τσο” και “μ@@νι” θα τα είχα φτηνύνει. Η γλώσσα είναι γεμάτη διαμάντια. Οσο περισσότερο λες τέτοια, τόσο πιο φτηνά γίνονται τα διαμάντια».

-Τώρα φαντάζομαι θα «κοιτάς» περισσότερο προς τα μέσα σου.

«Δεν το απέφυγα. Πώς να το αποφύγω. Αφού μου κάνανε κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση. Μέσα εκείνοι οι γιατροί, μέσα κι εγώ. Αναζητάω και κοιτάω προς τα μέσα Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά με την κολονοσκόπηση και τη γαστροσκόπηση».

-Και όταν επανήλθες από το κώμα;

«Κάποια βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Να αναπνεύσω. Ο Θοδωρής ήταν δίπλα μου. Σε δωδεκάωρη βάση. Μερικές φορές ανέπνεα με θόρυβο».

-Όπως ο επιθανάτιος ρόγχος.

«Ακριβώς».

-Τώρα που πέρασες απ” αυτή την τρομερή και σοκαριστική εμπειρία, μπορείς να πεις ποιο είναι χειρότερο; Το οργανικό είναι το χειρότερο και το καθόλου διαχειρίσιμο ή το ψυχολογικό;

«Μα το οργανικό τις περισσότερες φορές είναι διαχειρίσιμο. Το ψυχολογικό δεν είναι. Το οργανικό το βλέπεις, το κόβεις, το πετάς, το ράβεις, το διορθώνεις. Το ψυχολογικό είναι θολό, ίσως και αόρατο. Άλλωστε το ψυχολογικό επηρεάζει τον οργανισμό. Στην Αγγλία, από τότε που σπούδαζα υποκριτική στο Λονδίνο, οι άνθρωποι μιλούσαν ανοιχτά για κατάθλιψη και διπολισμό. Για όλες αυτές τις ψυχικές ασθένειες. Εδώ στην Ελλάδα αρχίσαμε να μιλάμε για κατάθλιψη μόνο όταν προέκυψε η κρίση. Η κατάθλιψη όμως προϋπήρχε».

Με απλά λόγια, αυτή η ακραία δοκιμασία λειτούργησε ευεργετικά για σένα.

«Μα φυσικά. Ασε που βοήθησε πολύ την καριέρα μου. Η καλύτερη κίνηση καριέρας που έχω κάνει. Αν το ήξερα θα είχα σχεδόν πεθάνει νωρίτερα», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ