5 Δεκεμβρίου 2025

Παγωτό φιστικοβούτυρο με κομμάτια σοκολάτας


Αν λατρεύεις τη βελούδινη υφή του φιστικοβούτυρου και δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, αυτό το παγωτό είναι η απόλυτη απόλαυση! Συνδυάζει την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου με τραγανά κομμάτια σοκολάτας, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που θα θες να έχεις πάντα στην κατάψυξη. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!

Παγωτό φιστικοβούτυρο με κομμάτια σοκολάτας- Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Πάγωμα: 6 ώρες (ή ιδανικά όλη τη νύχτα)

Υλικά

  • 400 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική, 35% λιπαρά)

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο (τραγανό ή απαλό)

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας

  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά, αναδεικνύει τη γεύση)

Εκτέλεση

  1. Χτύπησε την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτύπα την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).

  2. Ανακάτεψε το φιστικοβούτυρο: Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα, το φιστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.

  3. Ενοποίησε: Πρόσθεσε το μείγμα φιστικοβούτυρου στη σαντιγί και ανάμειξε απαλά με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. Πρόσθεσε τη σοκολάτα: Ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.

  5. Πάγωσε: Μετάφερε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Κάλυψέ το και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις swirl από λιωμένη σοκολάτα ή επιπλέον φιστικοβούτυρο για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

  • Αν προτιμάς παγωτό soft serve, βγάλ’ το 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

  • Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη μαύρη σοκολάτα με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα για διαφορετικό twist.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ