Μητσοτάκης στο Politico: Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα

Φορολογική μεταρρύθμιση που θα βάζει τέλος «στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στο Politico. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται σε Πολάκη και Τσίπρα για την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

«Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα» ο οποίος αφήνει άλλους «να κάνουν για εκείνον τη βρώμικη δουλειά» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε μετά την ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού ήταν χυδαίο όπως και «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής (της ΝΔ εναντίον του) σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του».«Οι εθνικές εκλογές δεν θα είναι αυτή τη φορά πηγή ανησυχίας για τις αγορές»

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα σταθερότητας ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, τονίζοντας ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα είναι αυτή τη φορά «πηγή ανησυχίας για τις διεθνείς αγορές». Οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενούνται στη στήλη Brussels Playbook.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του έναντι των πολιτών για την επαναφορά της Ελλάδας στην υψηλή βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης (investment grade) σε διάστημα 18 μηνών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.«Τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης»

Μιλώντας για τις πρώτες του κινήσεις, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα βάζει τέλος «στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. «Τα νομοσχέδια είναι έτοιμα όπως και η ομάδα που θα τα εφαρμόσει» σημειώνει.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει επίσης ότι η σημερινή αναιμική ανάπτυξη της τάξεως του 2% του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει «το 3% ως 4% για σειρά ετών» από μια κυβέρνηση που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα τις απώλειες αυτής της δεκαετίας.«Ανεξάρτητη υπηρεσία κατά της διαφθοράς»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτει το σχέδιό του να συστήσει «μια πραγματικά ανεξάρτητη υπηρεσία κατά της διαφθοράς». Μια υπηρεσία που θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ώστε αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τη ριζική απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ