Πώς θα γίνεις master του layering, της απόλυτης τάσης της εποχής


Θα έχεις ακούσει τη φράση “ντύσου σαν κρεμμύδι”. Ο επίσημος όρος της μόδας για το συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος -του ντυσίματος σε στρώσεις- είναι το layering. Πρόκειται για μία τάση που ευδοκιμεί τους πιο κρύους μήνες του χρόνου -ο λόγος ευνόητος- και αποτελεί ουσιαστικά το “παιχνίδι” με το συνδυασμό διαφορετικών ρούχων -σε στυλ, ύφασμα, χρώμα- μεταξύ τους, φορεμένων το ένα πάνω από το άλλο.

Ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού για να βγεις νικητής, ζεστός και φίνος;

Κράτα την ισορροπία μεταξύ casual και formal look
Πώς θα γίνεις master του layering, της απόλυτης τάσης της εποχής
Ουσιαστικά, το layering στοιχειοθετείται από casual κομμάτια που αναδεικνύονται μέσα από την περιορισμένη χρήση πιο “καλών” κομματιών. Για να στο κάνουμε εικόνα, φαντάσου το συνδυασμό ενός λευκού μονόχρωμου t-shirt με ένα cardigan και ένα κλασικό μάλλινο παλτό ή καμπαρντίνα ή τον συνδυασμό ενός πλεκτού πουλόβερ με πουκάμισο από μέσα και blazer απ’ έξω.

Δώσε προσοχή στο μέγεθος των ρούχων
Προκειμένου το συνολικό αποτέλεσμα της εμφάνισής σου να δείχνει κομψό, φρόντισε να επιλέξεις ρούχα που να έχουν σωστή εφαρμογή στο σώμα σου, άρα να έχουν το κατάλληλο μέγεθος. Εκτός απ’ αυτό, όμως καλείσαι να δώσεις προσοχή και στη σειρά με την οποία θα τα φορέσεις, λαμβάνοντας υπόψιν το εξής: Τα κομμάτια που είναι καμωμένα από ελαφρύ ύφασμα φοριούνται πάντα πρώτα, ενώ τα πιο βαριά πάντα τελευταία.

Παίξε με σύνεση με τα χρώματα και τα σχέδια
Το ζητούμενο εδώ είναι είτε να “χτίσεις” ένα outfit που να βασίζεται στη χρωματική αντίθεση -συνδυάζοντας το μπλε με το μοβ ή το βουργουνδί-, είτε στην χρωματική αρμονία -συνδυάζοντας το μπλε με το γκρι ή το ανθρακί με το γκρι του πάγου. Αν επιλέξεις την πρώτη κατεύθυνση, το έντονο σε χρώμα κομμάτι θα πρέπει να φοριέται όχι από μέσα αλλά απ’ έξω. Σαν δεύτερο ή τρίτο στρώμα δηλαδή -βλέπε πανωφόρι.

Όσον αφορά τώρα στα σχέδια, θα ήταν φρόνιμο να μην ρισκάρεις αν δεν κατέχεις την τέχνη του mix&match στα prints και να ακολουθήσεις τον κανόνα του ένα προς ένα: ένα εμπριμέ ρούχο (καρό, ριγέ, πουά) και όλα τα άλλα μονόχρωμα.

Επένδυσε σε ένα denim jacket ή σε ένα cardigan
Και τα δύο πανωφόρια αποτελούν βασικά κομμάτια του layering look. Φόρεσε το πρώτο είτε ξεκούμπωτο πάνω από ένα hoodie, είτε κουμπωμένο κάτω από ένα δερμάτινο μπουφάν. Φόρεσε το δεύτερο είτε πάνω ένα πουκάμισο και κάτω από ένα σακάκι/παλτό, είτε πάνω από ένα t-shirt και κάτω από ένα τζην μπουφάν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ