Αν ψάχνετε για ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την ελαφριά υφή του cheesecake με τη φρεσκάδα του καρπουζιού, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Το cheesecake καρπούζι είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, τραπέζια ή απλώς ως γλυκιά απόλαυση μετά το φαγητό.
Χρόνος Προετοιμασίας:
-
Προετοιμασία: 25 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 4 ώρες
-
Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 25 λεπτά
Υλικά (για ταψί 20-22 εκ.):
Για τη βάση:
-
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
-
500 γρ. τυρί κρέμα
-
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35%)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανιλίνη ή λίγη φυσική βανίλια
-
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (ή 2 κ.γ. σκόνη)
-
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Για την επικάλυψη καρπουζιού:
-
300 γρ. καρπούζι (χωρίς κουκούτσια), πολτοποιημένο
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο ή 1 κ.γ. σκόνη)
Εκτέλεση:
-
Βάση:
Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο δαχτυλίδι και πιέστε καλά. Βάλτε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. -
Κρέμα:
Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με την άχνη, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ζεστάνετε ελαφρώς 2-3 κ.σ. νερό και διαλύστε τη ζελατίνη. Ρίξτε τη στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη σαντιγί.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάλτε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες. -
Επικάλυψη:
Πολτοποιήστε το καρπούζι και περάστε το από σήτα για να φύγουν τα υγρά.
Ζεστάνετε 2 κ.σ. από τον πολτό με τη ζελατίνη και λίγη ζάχαρη, ανακατέψτε και ενώστε με τον υπόλοιπο πολτό.
Απλώστε απαλά πάνω από την παγωμένη κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Tips:
-
Αν θέλετε πιο «ζωντανό» χρώμα στο καρπούζι, προσθέστε 1-2 σταγόνες φυσικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
-
Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια σοκολάτας στην επικάλυψη για να θυμίζει καρπούζι με κουκούτσια.
-
Αντί για φόρμα, μπορείτε να σερβίρετε το cheesecake σε ποτήρια για ατομικές μερίδες.

