Μοχαμαντί: Να υπάρχει η φωνή προσφύγων και μεταναστών στο ευρωκοινοβούλιο

Για την αναγκαιότητα να υπάρχει η φωνή των προσφύγων και των μεταναστών στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιονούς Μοχαμαντί.

Ο κ. Μοχαμαντί, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Έβαλα υποψηφιότητα γιατί θέλω να υπάρχει δυνατή στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των ανθρώπων που βρίσκονται στο περιθώριο, να μην αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς».

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπλήρωσε: «Χρειάζονται επίσης πρωτοβουλίες και συμφωνίες που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του, στις πολιτικές που δημιουργούν πόλεμο, οικονομική εκμετάλλευση και εντείνουν την κλιματική αλλαγή».

Επίσης, ο κ. Μοχαμαντί μίλησε για τη σημασία ανάσχεσης των ακροδεξιών πολιτικών, των πολιτικών λιτότητας και των πολιτικών ξενοφοβίας. «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι σήμερα βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς, η οποία δεν στοχεύει στην πραγματικότητα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί είναι μόνο η αφορμή. Η Λεπέν, ο Σαλβίνι, ο Όρμπαν στοχεύουν τη δική τους κοινωνία», επεσήμανε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ