Καλαμάτα: Σε δυο εκθέσεις στο Μέγαρο Χορού ο Παυλόπουλος


Την έκθεση με τα ζωγραφικά έργα Παπαλουκά και Θεοχαράκη και θέμα το Άγιο όρος, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο studio του Μεγάρου χορού Καλαμάτας.

Ο κ.Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του εικαστικού εργαστηρίου της ΦΑΡΙΣ Παναγιώτη Λαμπρινίδη και έγραψε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τις εντυπώσεις του στο βιβλίο της έκθεσης. ‘Όπως σχολίασε ο ίδιος, πίνακας του Παπαλουκά υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει το messinialive την ξενάγηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και αρκετοί προσκεκλημένοι, προσωπικοί φίλοι του Προέδρου από τα παλιά και κυρίως αυτοδιοικητικοί αλλά και υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επικείμενες εκλογές.

Η έκθεση ζωγραφικών έργων παρουσιάζει πολλά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη με κοινή αφετηρία έμπνευσης το Άγιο όρος και θα λειτουργεί μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την έκθεση με θέμα “Φάροι, φανοί, μνημεία μνήμες”, που πραγματοποιείται στην είσοδο του μεγάρου χορού Καλαμάτας από την υπηρεσία νεότερων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και νοτίου Ιονίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας

Κατά την περιήγηση του προέδρου στην έκθεση ακούστηκαν κλάματα βρέφους από τα δίδυμα παιδιά του δημοσιογράφου Κώστα Γαζούλη με τον πρόεδρο να σπεύδει πάνω από το καρότσι να τα ηρεμήσει ως παππούς και ο ίδιος, χαρίζοντας μία όμορφη ανθρώπινη στιγμή!

Πηγή: messinialive


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ