Youth League: Στον τελικό Πόρτο και Τσέλσι. Ήττα για Μπαρτσελόνα στα πέναλτι


Πόρτο και Τσέλσι θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο φετινό Youth League, στον τελικό που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (29.04.2019) στη Νιόν της Ελβετίας. Εύκολη πρόκριση των “δράκων” επί της Χόφενχαϊμ – Στη… ρουλέτα των πέναλτι ξεπέρασαν οι Λονδρέζοι το εμπόδιο των Καταλανών.

Γνωστό είναι πλέον το ζευγάρι του τελικού του Youth League, με τις Πόρτο και Τσέλσι να είναι οι νικήτριες των δύο ημιτελικών που έγιναν την Μ. Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, η Πόρτο επιβλήθηκε άνετα της Χόφενχαϊμ με 3-0. Το σκορ για τους «δράκους» άνοιξε στο 39′ ο Ρομάριο Μπάρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 2-0 έγινε στο 78′ από τον Φάμπιο Σίλβα (έφτασε τα 5 γκολ σε 8 ματς στη διοργάνωση), ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88′ από τον Τιάγκο Μάτος.

Η… ματσάρα όμως έγινε στον άλλο ημιτελικό, που ακολούθησε. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές της Τσέλσι (Φατί στο 20′ και στο 69′), αλλά οι Λονδρέζοι είχαν… απάντηση (με ΜακΚόρμικ στο 66′ και Μπράουν στο 85′) και έστειλαν το ματς στα πέναλτι (2-2).

Στην διαδικασία των πέναλτι η Τσέλσι πήρε την πρόκριση επί της κατόχου του Youth League με 6-5. Οι Μπράουν, Κόλεϊ, Γκίλμουρ, Μάτσεν και Ανχορίν εστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Γκάλαχερ αστόχησε.

Από πλευράς Μπαρτσελόνα, σκόραραν οι Ορελάνα, Χάιμε, Μαρκές και Φατί ενώ οι Γκονζάλες και Μιράντα (σ.σ. εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας) δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Να αναφέρουμε ότι η Τσέλσι έχει κατακτήσει δύο από τις πέντε διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί (2015 και 2016), ενώ η Πόρτο είναι… πρωτάρα στον τελικό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ