Γιατί συγκινεί πάντα το πιο δυστυχισμένο πριγκιπικό ζευγάρι;


Για πολλούς ανθρώπους, τη ζωή των ευγενών, ιδιαίτερα των βρετανών, μοιάζει με μια ιδανική ζωή. Κατοικούν σε όμορφα αρχοντικά και φορούν τις πιο κομψές τουαλέτες ενώ περιστοιχίζονται από πλήθος ανθρώπων που τους υπηρετούν. Μετά από όλα αυτά που φτάνουν στη δημοσιότητα όλα τα κορίτσια θέλουν να γίνουν πριγκίπισσες.

Έτσι στα τέλη της δεκαετίας του 70 ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος ήταν άγαμος, ενώ είχε υπηρετήσει στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και στο Βασιλικό Ναυτικό. Τότε ακόμα υπήρχε η βεβαιότητα πως θα ήταν ο επόμενος βασιλιάς και στο προσκήνιο μέσα από συνοικέσιο εμφανίστηκε η νεαρή Νταϊάνα Σπένσερ, μια γυναίκα που έγινε σύμβολο αργότερα αλλά δεν αγαπήθηκε ποτέ από το σύζυγό της που δεν μπορούσε να αποχωριστεί την Καμίλα Μπόουλς.

Η Νταϊάνα ήταν η τέλεια νύφη, μια κοπέλα συντηρητική που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα με την προσωπική της ζωή. Η οικογένειά της και ο πατέρας της Edward John Spencer ήταν φίλος του Κάρολου.

Παρόλο που δεν αγαπούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι παπαράτσι την κυνηγούσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής της, κυριολεκτικά, κάνοντας τον οδηγό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε να χάσει τον έλεγχο και την ίδια να έχει τραγικό θάνατο στην Γέφυρα Αλμα στο Παρίσι το 1997.

Ο γάμος τους είχε μια ψευδαίσθηση αγάπης από τότε που βρέθηκαν στο βωμό του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου τους. Αλλά τα σύννεφα υπήρχαν πάντα και αυτός ήταν ίσως ο πιο δυστυχισμένος γάμος στην ιστορία του βρετανικού στέμματος. Ο πραγματικός λόγος του γάμου ήταν η ευκολία, αφού παντρεύτηκε μια γυναίκα που ήξερε ελάχιστα και σκέφτηκε ότι θα ήθελε το κοινό, που ήδη αγάπησε από την πρώτη στιγμή το νεαρό κορίτσι.

Η πρώην δασκάλα του νηπιαγωγείου έγινε αφάνταστα δημοφιλής, κάτι που ο Κάρολος και το παλάτι δεν είχαν υπολογίσει. Όπως δεν είχαν υπολογίσει όταν χρόνια μετά ομολόγησε δημόσια την αποτυχία του γάμου τους. Απέκτησαν δυο παιδιά αλλά αυτά δε μπόρεσαν να σώσουν το γάμο τους.

Μέσα από τις κατηγορίες για απιστία και από τις δύο πλευρές, χώρισαν επισήμως το 1992. Η σχέση τους τελείωσε με τη θλιβερή τελευταία σκηνή του πρίγκιπα Καρόλου να περπατά με τους γιούς του δίπλα στο φέρετρο της Νταϊάνα, μια σκηνή που είδε όλος ο πλανήτης.

Μερικά χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την αληθινή του αγάπη Καμίλα. Ο λαός της Βρετανίας στην ουσία δεν τον συγχώρησε ποτέ για τη συμπεριφορά του απέναντι στη Νταϊάνα, που ήταν η δημοφιλέστερη πριγκίπισσα που γνώρισε το βασίλειο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ