Ο 17χρονος Πατρινός που έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με τη φανέλα του ΠΑΟ


Είναι μόλις 17 χρονών και ο Πατρινός Ανδρέας Αθανασακόπουλος έχει κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα. Παίζει στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα ο νεαρός που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Θύελλας, έκανε τη περασμένη αγωνιστική το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας του στη Super League, στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι.

Ο 17χρονος Πατρινός αγωνίστηκε από την αρχή στο βασικό σχήμα της ομάδας του, με τον Γιώργο Δώνη να του εμπιστεύεται μία θέση και αυτός να τα πηγαίνει αρκετά καλά, δείχνοντας ότι έχει αρκετές δυνατότητες.

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και είναι διεθνής σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, αφού θεωρείται ένα από τα ταλέντα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και που μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

Έχοντας ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες της Θύελλας Πατρών, ξεχώρισε, με αποτέλεσμα γρήγορα να τον ανακαλύψουν τα λαγωνικά του Παναθηναϊκού. Στον ΠΑΟ βρίσκεται τώρα τρία χρόνια και έχοντας αγωνιστεί στις ομάδες υποδομής του, υπολογίζεται αρκετά από τους “πράσινους” για τα επόμενα χρόνια.

Έχοντας μπει στο κλίμα αυτής της ομάδας και έχοντας ψηθεί πλέον, είναι σίγουρο ότι του χρόνου θα πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, σε ένα σύλλογο που δεν συνηθίζει να δίνει δανεικά τα ταλέντα της, από εδώ και από εκεί, αλλά αντίθετα να τα κρατά και να τα διαμορφώνει. Και τα αποτελέσματα τα είδαμε φέτος με την υπέροχη ομάδα που έχει ο ΠΑΟ, με όλους αυτούς τους πιτσιρικάδες που κανείς δεν ήξερε.

Όσο για τον “δικό” μας Ανδρέα; Το μέλλον του ανήκει. Είναι γιος του παλιού διαιτητή και νυν προπονητή ποδοσφαίρου, Νίκου Αθανασακόπουλου και σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, πρόκειται για ένα παιδί ταπεινό, χαμηλών τόνων που του αρέσει να εργάζεται και να προπονείται με τις ώρες. Άρα πέρα από το ταλέντο έχει και άλλα στοιχεία για να φτάσει ψηλά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ