Εικόνες φρίκης περιέγραψε στο Al Jazeera, η Βικτόρια Ρόουζ, μια Βρετανίδα πλαστική χειρουργόw που έχει πάει να εργαστεί στη Γάζα αρκετές φορές από την έναρξη του πολέμου.
Μιλώντας στο Al Jazeera από το Λονδίνο, η Bικτόρια Ρόουζ περιέγραψε τον χρόνο που πέρασε στο Νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας τον Μάιο και τον Ιουνιο ως «αμείλικτη». «Όταν ήμασταν εκεί, χειρουργούσαμε κάθε μέρα χωρίς διακοπή για 24 ημέρες. Είχα κατά μέσο όρο περίπου 12 ασθενείς την ημέρα και οι συνάδελφοί μου είχαν ξεχωριστές λίστες χειρουργείων», είπε.
«Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που είδαμε αρχικά ήταν όλα τραύματα από εκρήξεις βομβών και στη συνέχεια στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού αρχίσαμε να βλέπουμε πολλά από τα τραύματα από πυροβολισμούς που είχαν να κάνουν με τις διανομές του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος για τη Γάζα (GHF», πρόσθεσε.
«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι ο πληθυσμός είναι εκτοπισμένος και όλοι ζουν σε σκηνές και εδώ εκρήγνυνται οι βόμβες – οπότε δεν υπάρχει προστασία», συνέχισε η Ρόουζ, περιγράφοντας τα τραύματα που προκαλούνται από του; βομβαρδισμούς ως «πολύ πιο σοβαρά».
«Έτσι, βλέπαμε παιδιά χωρίς γόνατα, χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, με μεγάλα κομμάτια από τα πρόσωπά τους να λείπουν. Πραγματικά, πραγματικά σοβαρούς τραυματισμούς από τους οποίους πολλά δεν επέζησαν».

