5 Δεκεμβρίου 2025

Κρεμώδες κοτόπουλο με πιπεριές σε σάλτσα γιαουρτιού


Αν ψάχνεις για ένα εύκολο, γευστικό και ελαφρύ πιάτο για κάθε εποχή, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με χρωματιστές πιπεριές και καλύπτεται με μια βελούδινη σάλτσα γιαουρτιού που δίνει ένταση και φρεσκάδα. Ιδανικό τόσο για καθημερινό τραπέζι όσο και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

Κοτόπουλο με πιπεριές σε σάλτσα γιαουρτιού – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά

  • Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι, κομμένο σε λωρίδες)

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κίτρινη πιπεριά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

  • 2 σκ. σκόρδο (λιωμένες)

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γλ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)

  • ½ κ.γλ. κύμινο (προαιρετικά)

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε προσωρινά από το τηγάνι.

  2. Λαχανικά: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίχνουμε την πάπρικα, το κύμινο (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Η σάλτσα γιαουρτιού: Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά χωρίς να βράσει έντονα για να μην “κόψει” το γιαούρτι.

  5. Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι μπασμάτι, πατάτες φούρνου ή φρέσκο ψωμί. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.

 Tips:

  • Αν θες πιο έντονη γεύση, μαρινάρισε το κοτόπουλο με γιαούρτι, σκόρδο και λεμόνι 2 ώρες πριν.

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο για extra πικάντικο αποτέλεσμα.

  • Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό και σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κόψει όταν το προσθέσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ