Δύναμη ψυχής: 10χρονο κοριτσάκι χωρίς χέρια κέρδισε διαγωνισμό χειρόγραφου (pic+vid)


Συγκίνηση και θαυμασμό προξενεί η ιστορία της 10χρονης Σάρα Χάινσλεϊ από το Μέριλαντ των ΗΠΑ, η οποία κατάφερε να κερδίσει σε μαθητικό διαγωνισμό γραφής παρόλο που δεν έχει χέρια.

Η 10χρονη Σάρα, που έχει γεννηθεί χωρίς χέρια, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό χειρόγραφου. Το βραβείο αυτό απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες και οι κριτές λαμβάνουν υπόψη τη «γνωστική, πνευματική, σωματική και / ή αναπτυξιακή αναπηρία».

Η Σάρα γράφει κρατώντας ένα στυλό ή ένα μολύβι ανάμεσα στους καρπούς της και, μιλώντας στην The Washington Post, δήλωσε ότι όταν έμαθε να γράφει, το βρήκε εύκολο. Το 10χρονο κοριτσάκι ζωγραφίζει, σχεδιάζει και κάνει γλυπτά από πηλό!

Η Σέριλ Τσουρίλα, δασκάλα της 10χρονης, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τη Σάρα να λέει «δεν μπορώ».

Η Σάρα ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Υιοθετήθηκε από την Κίνα τον Ιούλιο του 2015 κι από τότε ζει με τη νέα της οικογένεια. Η μητέρα της 10χρονης, Κάθριν Χίνεσλεϊ, είπε ότι η Σάρα ήξερε πώς να μιλάει και να γράφει στη γλώσσα της όταν έφτασε στις ΗΠΑ, ενώ το κορίτσι ξεκίνησε αμέσως να μαθαίνει και αγγλικά.

Η νέα οικογένεια της Σάρα έμαθε ότι πρέπει να εμπιστεύονται την κρίση της και να την αφήνουν να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο της.

Με πληροφορίες από The Washington Post και Skynews


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ