Ένα παραδοσιακό πιάτο με μεσογειακή ψυχή, πλούσια γεύση και απλότητα. Οι γλυκές πιπεριές δένουν αρμονικά με τη σάλτσα ντομάτας, ενώ η φέτα προσθέτει αλμυρή ένταση. Ιδανικό ως συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως.
Πιπεριές με σάλτσα ντομάτας & φέτα – Χρόνος Προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
-
Σύνολο: 35 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
-
4 πιπεριές (2 κόκκινες, 2 πράσινες), κομμένες σε λωρίδες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονκασέ)
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Σοτάρισμα πιπεριών:
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. -
Προσθήκη σκόρδου:
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, χωρίς να καεί. -
Μαγείρεμα σάλτσας:
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. -
Προσθήκη φέτας:
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά. -
Σερβίρουμε:
Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο ψωμί.
Tips
-
Αν θέλεις πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο μπούκοβο μαζί με το σκόρδο.
-
Δοκίμασέ το και με πιπεριές Φλωρίνης για πιο γλυκιά γεύση.
-
Συνδυάζεται τέλεια με χωριάτικο ψωμί ή κριθαροκουλούρα.
-
Αν έχεις φρέσκια ντομάτα, χρησιμοποίησέ την αντί για κονκασέ για ακόμα πιο «ζωντανή» γεύση.

