5 Δεκεμβρίου 2025

Πιπεριές με σάλτσα ντομάτας & φέτα


Ένα παραδοσιακό πιάτο με μεσογειακή ψυχή, πλούσια γεύση και απλότητα. Οι γλυκές πιπεριές δένουν αρμονικά με τη σάλτσα ντομάτας, ενώ η φέτα προσθέτει αλμυρή ένταση. Ιδανικό ως συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως.

Πιπεριές με σάλτσα ντομάτας & φέτα – Χρόνος Προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά

  • Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 πιπεριές (2 κόκκινες, 2 πράσινες), κομμένες σε λωρίδες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονκασέ)

  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα πιπεριών:
    Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

  2. Προσθήκη σκόρδου:
    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, χωρίς να καεί.

  3. Μαγείρεμα σάλτσας:
    Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  4. Προσθήκη φέτας:
    Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά.

  5. Σερβίρουμε:
    Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο ψωμί.

 Tips

  • Αν θέλεις πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο μπούκοβο μαζί με το σκόρδο.

  • Δοκίμασέ το και με πιπεριές Φλωρίνης για πιο γλυκιά γεύση.

  • Συνδυάζεται τέλεια με χωριάτικο ψωμί ή κριθαροκουλούρα.

  • Αν έχεις φρέσκια ντομάτα, χρησιμοποίησέ την αντί για κονκασέ για ακόμα πιο «ζωντανή» γεύση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ