Ένα δροσερό επιδόρπιο που συνδυάζει την ανάλαφρη υφή του γιαουρτιού με τις πολύχρωμες γεύσεις φρούτων από ζελέ. Ιδανικό για τραπέζια, παιδικά πάρτι ή απλώς για να γλυκαθείς χωρίς τύψεις.
Μωσαϊκό ζελέ με γιαούρτι – Χρόνος Προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 30 λεπτά (συν 4-5 ώρες ψύξης)
-
Συνολικός χρόνος: 5,5 ώρες περίπου
Υλικά (για 1 στρογγυλή φόρμα ή 6-8 μερίδες)
-
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
-
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
-
1 φακελάκι ζελέ πράσινο μήλο ή ανανά
-
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
-
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
-
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα
-
100 ml νερό (για τη ζελατίνη)
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζεις τα ζελέ φρούτων
Φτιάχνεις ξεχωριστά τα 3 ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία, για να βγουν πιο σταθερά. Βάζεις σε 3 ξεχωριστά ταψάκια και αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν (τουλάχιστον 2 ώρες). -
Κόβεις τα ζελέ σε κυβάκια
Μόλις παγώσουν, τα κόβεις σε μικρά κυβάκια και τα αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα γιαουρτιού. -
Ετοιμάζεις τη βάση για το “λευκό” μέρος
Σε μικρό κατσαρολάκι, μουλιάζεις τη ζελατίνη με τα 100 ml νερό για 5-10 λεπτά. Ζεσταίνεις ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί πλήρως (όχι να βράσει).
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και προσθέτεις μέσα τη λιωμένη ζελατίνη. Ανακατεύεις καλά. -
Συνθέτεις το μωσαϊκό
Προσθέτεις προσεκτικά τα κομμένα κυβάκια ζελέ μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύεις απαλά. Ρίχνεις το μείγμα σε φόρμα (ιδανικά σιλικόνης ή μεταλλική με λαδόκολλα) και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. -
Ξεφορμάρεις και σερβίρεις
Ξεφορμάρεις προσεκτικά, βυθίζοντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Σερβίρεις παγωμένο, κόβοντας σε φέτες.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα φρούτα (ακτινίδιο, ροδάκινο, φράουλα) για ακόμα πιο φυσική γεύση.
-
Αν θες πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις 2-3 κ.σ. μέλι ή λίγη άχνη.
-
Αντικατάστησε το ζαχαρούχο με εβαπορέ και λίγη ζάχαρη για πιο ελαφριά εκδοχή.

