Ιαπωνία: Συναγερμός απειλή κατά της ζωής του πρίγκιπα Χισαχίτο.

Δύο μαχαίρια κουζίνας βρέθηκαν πάνω στο θρανίο του πρίγκιπα Χισαχίτο, εγγονού του αυτοκράτορα Aχικίτο της Ιαπωνίας, μέσα στο σχολείο του, όπου η παρουσία ενός ύποπτου καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, μεταδίδουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αυξάνουν τα μέτρα για την προστασία της αυτοκρατορικής οικογένειας ενόψει της παραίτησης του αυτοκράτορα Ακιχίτο, έπειτα από 30 χρόνια βασιλείας.

Υπεύθυνοι του σχολείου βρήκαν τα μαχαίρια χθες, Παρασκευή, πάνω στο θρανίο που χρησιμοποιεί καθημερινά ο 12χρονος πρίγκιπας, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ερευνητές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο, ο οποίος άρχισε να πηγαίνει τον Απρίλιο στο σχολείο αυτό, δεν ήταν μέσα στην τάξη όταν τα μαχαίρια αφέθηκαν στο θρανίο του.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, υλικές ζημιές ή απειλές, σύμφωνα με την αστυνομία.Ο άνδρας με το κράνος

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν άνδρα με κράνος να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου το μεσημέρι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αναζητά έναν μεσήλικα άνδρα που ήταν ντυμένος σαν να ήταν τεχνίτης του κτιρίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από το σχολείο.

Οι απειλές εναντίον της αυτοκρατορικής οικογένειας είναι σχετικά σπάνιες. Το 1975, ο Ακιχίτο τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη ενός κοκτέιλ μολότοφ στην Οκινάουα, ένα σημαντικό πεδίο μάχης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου επικρατούσε μεγάλη εχθρότητα για την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την παραίτηση την Τρίτη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, την πρώτη τα τελευταία 200 χρόνια. Ο πρωτότοκος γιος του, ο 59χρονος πρίγκιπας Ναρουχίτο, θα τον διαδεχθεί την επόμενη, 1η Μαΐου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην εποχή Reiwa («όμορφη αρμονία»).

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο είναι ο γιος του πρίγκιπα Ακισίνο, του δεύτερου γιου του αυτοκρατορικού ζεύγους, και ένας από τους τέσσερις άνδρες διαδόχους του θρόνου των Χρυσανθέμων.

Η αρχαιότερη αυτοκρατορική οικογένεια που συνεχίζει να βασιλεύει, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισής της γιατί δεν αναγνωρίζει στις γυναίκες το δικαίωμα να ανέλθουν στον θρόνο. Και υπάρχουν μόνο τέσσερις άνδρες διάδοχοι: εκτός από τους πρίγκιπες Ναρουχίτο (59) και Ακισίνο (53), ο νεαρός πρίγκιπας Χισαχίτο και ο 83χρονος αδελφός του αυτοκράτορα Aκιχίτο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here