Το ψεματάκι που λέει κάθε γυναίκα πριν κοιμηθεί με κάποιον!


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι και αναλόγως την περίσταση θα πούμε ένα-δύο μικρά ψεματάκια, είτε για να γλιτώσουμε από μια δυσάρεστη κατάσταση, είτε για να αρέσουμε σε κάποιον

Ποιο είναι το ψεματάκι που λένε πολλές γυναίκες πριν κοιμηθούν με κάποιον;
Και όταν εννοούμε να κοιμηθούν, εννοούμε ακριβώς αυτό και όχι το σεξ. Ποιο είναι αυτό το μικρό, αθώο ψεματάκι;

Ας μιλήσουμε λίγο για… γυναίκες και ροχαλητό…

Ροχαλίζουν οι γυναίκες; Και τι είναι για να μη ροχαλίζουν; Φυσικά και το κάνουν και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φύλο.

Γυναίκες και ροχαλητό: Πόσες το παραδέχονται;

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πως οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να υποφέρουν απ’ το ίδιο τους το ροχαλητό αλλά δεν το παραδέχονται. Η μελέτη εξέτασε 1.913 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας 49 ετών, οι οποίοι είχαν προβλήματα με τον ύπνο.

Αλλά το αστείο της υπόθεσης είναι πως πολλές γυναίκες δεν το παραδέχονται! Αυτό που διαπίστωσε η έρευνα είναι ότι πολλές γυναίκες όχι μόνο δεν παραδέχονται ότι ροχαλίζουν, αλλά λένε ότι όταν το κάνουν δεν ακούγονται! Υποτιμούν δηλαδή, και τον θόρυβο που κάνουν.

Η μελέτη συγκεκριμένα, έδειξε πως το 88% των γυναικών ροχάλιζε, αλλά μόνο το 72% το παραδέχτηκε.

Επιπλέον, περίπου το 49% των γυναικών είχαν ένα σοβαρό ροχαλητό και έντονο, αλλά μόνο το 40% των γυναικών αξιολόγησαν το ροχαλητό τους σε αυτό το επίπεδο. Εν τω μεταξύ, το 92,6% των ανδρών διαπιστώθηκε ότι ροχαλίζει και σχεδόν το ίδιο ποσοστό (93,1%) ανέφερε το ροχαλητό!

Αναφορικά με την ένταση και τον ήχο, η μελέτη διαπίστωσε πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Οι γυναίκες εμφάνισαν μια μέγιστη ένταση περίπου 50 ντεσιμπέλ και οι άνδρες 51,7 ντεσιμπέλ. Το ροχαλητό θεωρείται συνήθως ότι επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες και εκείνους που είναι υπέρβαροι.

Για τη μελέτη οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που βαθμολόγησε τη σοβαρότητα του ροχαλητού τους ενώ ένας ειδικός μετρητής υπολόγισε την ένταση ενός ροχαλητού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ένταση ταξινομήθηκε από ήπια (40 με 45 ντεσιμπέλ) έως πολύ έντονη (60 ντεσιμπέλ ή περισσότερο).

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικά καθώς το ροχαλητό είναι συχνά ένα σημάδι αποφρακτικής υπνικής άπνοιας. Ωστόσο, δεδομένου ότι το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με τις γυναίκες και το ροχαλητό υπάρχει ακόμα, οι περισσότερες διστάζουν να το πουν ή το αρνούνται!

Και γιατί να το κρύβουμε βρε κορίτσια αντί να το αντιμετωπίσουμε αν υπάρχει πρόβλημα;;;


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ