5 Δεκεμβρίου 2025

Μπισκότα καρότου με κανέλα και βρώμη


Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αυτά τα μπισκότα καρότου είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γλύκα και την υγιεινή απόλαυση. Με φρέσκο τριμμένο καρότο, βρώμη και μια δόση κανέλας, γίνονται ιδανικά για πρωινό, σνακ στο γραφείο ή απογευματινό συνοδευτικό του καφέ.

Μπισκότα καρότου με κανέλα και βρώμη

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 20 μπισκότα

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 150 γρ. τριμμένο καρότο (περίπου 2 μέτρια καρότα)

  • 50 γρ. καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)

  • 50 γρ. σταφίδες ή cranberries (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να αφρατέψουν.

  3. Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.

  4. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι.

  5. Ρίξε τα στεγνά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά.

  6. Πρόσθεσε το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  7. Πάρε κουταλιές από το μείγμα και τοποθέτησέ τες στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

  8. Ψήσε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

  9. Άφησέ τα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρεις.

Tips

  • Για πιο μαλακά μπισκότα, μην τα ψήσεις παραπάνω από τον απαιτούμενο χρόνο.

  • Αν θέλεις πιο έντονο άρωμα, πρόσθεσε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για πιο φυσική γλυκύτητα.

  • Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο έως 5 μέρες ή στην κατάψυξη έως 2 μήνες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ