Αφράτα, αρωματικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αυτά τα μπισκότα καρότου είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γλύκα και την υγιεινή απόλαυση. Με φρέσκο τριμμένο καρότο, βρώμη και μια δόση κανέλας, γίνονται ιδανικά για πρωινό, σνακ στο γραφείο ή απογευματινό συνοδευτικό του καφέ.
Μπισκότα καρότου με κανέλα και βρώμη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 20 μπισκότα
Υλικά
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
100 γρ. νιφάδες βρώμης
-
150 γρ. καστανή ζάχαρη
-
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 μεγάλο αυγό
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. αλάτι
-
150 γρ. τριμμένο καρότο (περίπου 2 μέτρια καρότα)
-
50 γρ. καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)
-
50 γρ. σταφίδες ή cranberries (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
-
Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
-
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι.
-
Ρίξε τα στεγνά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά.
-
Πρόσθεσε το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Πάρε κουταλιές από το μείγμα και τοποθέτησέ τες στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
-
Ψήσε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
-
Άφησέ τα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρεις.
Tips
-
Για πιο μαλακά μπισκότα, μην τα ψήσεις παραπάνω από τον απαιτούμενο χρόνο.
-
Αν θέλεις πιο έντονο άρωμα, πρόσθεσε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για πιο φυσική γλυκύτητα.
-
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο έως 5 μέρες ή στην κατάψυξη έως 2 μήνες.

