Τα πρώτα δοντάκια του μωρού! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς


Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε τα μωράκι τους θα βγάλουν το πρώτο δόντι. Συνήθως εμφανίζεται περίπου 6 μηνών. Τα πρώτα δόντια που εισέρχονται είναι σχεδόν πάντοτε τα κάτω εμπρόσθια δόντια (οι κάτω κεντρικοί κοπτήρες) και τα περισσότερα παιδιά συνήθως θα έχουν όλα τα δόντια μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Τα περισσότερα μωρά θα βγάλουν τα πρώτα τους δόντια μεταξύ 6 και 12 μηνών.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα μεταβλητότητας στο πότε μπορεί να εμφανιστεί το πρώτο δόντι – κάποια μωρά μπορεί να μην έχουν δόντια από τα πρώτα τους γενέθλια! Γύρω στους 3 μήνες, τα μωρά θα αρχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο με το στόμα τους και θα έχουν αυξημένο σάλιο και έτσι θα αρχίσουν να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τους.

Το μασάζ στα ούλα, προσφέροντας κάτι κρύο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνει τον πόνο στην οδοντοφυΐα του μωρού σας.
Συνήθως η οδοντοφυΐα δεν προκαλεί υπερβολική δυσφορία στα παιδιά. Τα μωρά μπορεί να εμφανίζουν ενδείξεις δυσφορίας στην περιοχή όπου εισέρχεται το δόντι, τα ούλα γύρω από το δόντι μπορεί να είναι πρησμένα.

Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού σας δύο φορές την ημέρα με οδοντόπαστα φθορίου.
Θα πρέπει να τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόκρεμα φθορίου μεγέθους κόκκου ρυζιού, ειδικά μετά το τελευταίο γάλα ή φαγητό της ημέρας. Θυμηθείτε να μην βάλετε το μωρό σας στο κρεβάτι με ένα μπουκάλι γάλα – μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών.

Κάντε το πρώτο ραντεβού σας όταν εμφανιστεί το πρώτο δόντι.
Προσπαθήστε να κάνετε το πρώτο ραντεβού του μωρού σας με τον οδοντίατρο μετά την εμφάνιση του πρώτου δοντιού

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ