Στην Αθήνα το Άγιο Φως με καθυστέρηση μιάμισης ώρας (vid)


Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας έναντι της αρχικώς προγραμματισθείσης, έφτασε τελικά στην Ελλάδα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως

Το Άγιο Φως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αφιχθεί στην Ελλάδα στις 18:30 όμως λόγω καθυστέρησης μίας ώρας στην αναχώρηση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Ισραήλ, έφθασε στις 20:15 στο στρατιωτιικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, και ακολούθως με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο ενόχληση σε κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρεται να έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατέφθασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο ίδιος ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την αλλαγή προγράμματος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, δίχως όμως να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο υφυπουργός, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να του είπε πως η εντολή προήλθε από ανώτερα κλιμάκια. Ως συνέπεια, ο μητροπολίτης Μεσογαίας αποφάσισε να μην συνοδεύσει την ελληνική αποστολή η οποία μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα υπό τον κ. Μπόλαρη για την τελετή αφής, και δεν μετέβη στην Ελευσίνα για την τελετή υποδοχής. Δήλωσε μάλιστα πως θα ενημερώσει εγγράφως την Ιερά Σύνοδο για την στάση της κυβέρνησης.

ypodoxh-toy-_2

ypodoxh-toy-

fos


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ