Οι μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό σνακ ή ορεκτικό.
Ο συνδυασμός τραγανής μπαγκέτας, ζουμερής ντομάτας, αρωματικών βοτάνων και φρέσκου τόνου δημιουργεί μια ισορροπημένη γεύση που θυμίζει καλοκαίρι. Είναι μια εύκολη και υγιεινή λύση, ιδανική για παρέες ή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Ψήσιμο ψωμιού: 5 λεπτά
-
Σύνολο: 20 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
-
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
-
160 γρ. τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο
-
2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. κάπαρη (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Σκόρδο (1 σκελίδα) για άλειμμα
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία ψωμιού: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
Άλειμμα σκόρδου: Μόλις βγουν οι φέτες, τρίβουμε ελαφρά τη μία πλευρά τους με μια σκελίδα σκόρδου για έξτρα άρωμα.
-
Προετοιμασία γέμισης: Σε μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
-
Στήσιμο μπρουσκέτας: Βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
-
Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγες ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες.
-
Αν θέλετε πιο τραγανή υφή, ψήστε τις φέτες ψωμιού λίγο παραπάνω.
-
Ο τόνος σε ελαιόλαδο δίνει πιο έντονη και πλούσια γεύση.

