5 Δεκεμβρίου 2025

Μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο – Δροσερό και ελαφρύ ορεκτικό


Οι μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό σνακ ή ορεκτικό.

Ο συνδυασμός τραγανής μπαγκέτας, ζουμερής ντομάτας, αρωματικών βοτάνων και φρέσκου τόνου δημιουργεί μια ισορροπημένη γεύση που θυμίζει καλοκαίρι. Είναι μια εύκολη και υγιεινή λύση, ιδανική για παρέες ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μεσογειακές μπρουσκέτες με τόνο – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Ψήσιμο ψωμιού: 5 λεπτά

  • Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

  • 160 γρ. τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο

  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ.γ. κάπαρη (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Σκόρδο (1 σκελίδα) για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία ψωμιού: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας σε ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  2. Άλειμμα σκόρδου: Μόλις βγουν οι φέτες, τρίβουμε ελαφρά τη μία πλευρά τους με μια σκελίδα σκόρδου για έξτρα άρωμα.

  3. Προετοιμασία γέμισης: Σε μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

  4. Στήσιμο μπρουσκέτας: Βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.

Tips:

  • Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγες ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες.

  • Αν θέλετε πιο τραγανή υφή, ψήστε τις φέτες ψωμιού λίγο παραπάνω.

  • Ο τόνος σε ελαιόλαδο δίνει πιο έντονη και πλούσια γεύση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ