Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για την Ανάσταση


Την ευχή για «ένα πραγματικό Πάσχα, εσωτερική Ανάσταση πρώτα από όλα, που είναι για τον καθέναν άνθρωπο χωριστά και συγχρόνως για όλους τους ανθρώπους», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

«Να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα-, καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε», ανέφερε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και επανέρχεται στην επιθυμία και την ελπίδα του: «Να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

Στην ερώτηση τι καλείται ο Χριστιανός να κάνει για να αντεπεξέλθει σε μια εποχή που βιώνει δυσκολίες και πειρασμούς, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει ότι «Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε ”ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής”. Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: ”Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου”. Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε: ”Μέσα σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής”».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ