Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Συχαινά Πατρών που ξέσπασε στη θέση Αγία Παρασκευή, το βράδυ της Τρίτης 12/08/2025. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην κατάσβεση συμμετέχουν αεροσκάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά απειλεί εργοστάσια και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος οικισμός βρίσκεται λιγότερα από 10 χλμ μακριά από την Πάτρα.
Πατέρας Γερβάσιος: «Οι φλόγες έφτασαν στο μοναστήρι, σώθηκε από θαύμα»
«Μόλις είδαμε τη φωτιά να πλησιάζει, εγκαταλείψαμε τα κειμήλια και το μοναστήρι. Δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε. Η λαίλαπα του ανέμου ήταν τόσο δυνατή που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες.», δήλωσε ο πατέρας Γερβάσιος από τη Μονή της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκε από τη πύρινη λαίλαπα.
«Αυτό που ζήσαμε ήταν ένα μεγάλο θαύμα. Η φωτιά πέρασε μέσα από τη μονή, καιγόντουσαν τα πάντα, αλλά δεν κάηκε τίποτα μέσα στη μονή, ούτε τα πέυκα της κατασκήνωσης.», πρόσθεσε ο πατέρας Γερβάσιος.

