5 Δεκεμβρίου 2025

Απολαυστική μους βερίκοκο με γιαούρτι


Η μους βερίκοκο με γιαούρτι είναι ένα ελαφρύ, δροσερό επιδόρπιο με φρουτένια γεύση και απαλή, κρεμώδη υφή. Ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες ή ως ανάλαφρο κλείσιμο ενός γεύματος.

Μους βερίκοκο με γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (συν τουλάχιστον 1 ώρα ψυγείο)

Υλικά:

  • 500 γρ. βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 2 κ. γ. χυμός λεμονιού

  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 150 ml κρύα κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα βερίκοκα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  2. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

  3. Μεταφέρουμε τον πουρέ βερίκοκου σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

  4. Διπλώνουμε απαλά την κρέμα στο μείγμα μέχρι να έχουμε αφράτη υφή.

  5. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Tips:

  • Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγες σταγόνες λικέρ βερίκοκο ή αμαρέτο στον πουρέ.

  • Μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα βερίκοκα, φύλλα μέντας ή λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.

  • Αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αυξήστε τη ζάχαρη στα 120–130 γρ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ