3 χρώματα που πρέπει να βάλετε στην τραπεζαρία και 3 που πρέπει να αποφύγετε!


Θα εκπλαγείτε από το πόσο σημαντικό είναι το χρώμα που θα επιλέξετε για την όρεξή σας.

Κανείς δεν θέλει να διοργανώνει ένα δείπνο στο σπίτι του και οι καλεσμένοι του να φεύγουν νωρίς ή νηστικοί. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς και έρευνες που έχουν γίνει οι αποχρώσεις που επιλέγετε για τους τοίχους της τραπεζαρίας σας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πόσο θα φάνε οι καλεσμένοι σας αλλά και πόσο χορτάτοι θα φτάσουν σπίτι τους.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 3 χρώματα που θα τους ανοίξουν την όρεξη και τα 3 που θα τους αφήσουν νηστικούς.

Αυξάνει την όρεξη: Κίτρινο

Αν θέλετε οι καλεσμένοι σας να «γυαλίσουν» τα πιάτα τους (να φάνε, δηλαδή, όλο το φαγητό που τους προσφέρετε) τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τις θερμοκρασίες. Έρευνες έχουν δείξει πως τα ζεστά χρώματα κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο πεινασμένοι. Ανάμεσα στα πιο ζεστά χρώματα σίγουρα είναι και το κίτρινο.

Αυξάνει την όρεξη: Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα επίσης ζεστό χρώμα το οποίο ανοίγει την όρεξη. Αν δεν θέλετε, όμως, να δώσετε τόση ένταση στην τραπεζαρία σας μπορείτε απλά να επιλέξετε μια πιο light απόχρωση του πορτοκαλί.

Αυξάνει την όρεξη: Κόκκινο

Το κόκκινο στους τοίχους της τραπεζαρίας δεν ανοίγει απλά την όρεξη, την παρανοίγει. Σιγουρευτείτε, αν αποφασίσετε να βάψετε κόκκινους τους τοίχους της τραπεζαρίας σας, ότι υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους και μάλιστα διπλή μερίδα.

 

Μειώνει την όρεξη: Μπλε

Το μπλε δημιουργεί ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον. Επομένως, οδηγεί και σε μειωμένη όρεξη. Βάζοντας μπλε στους τοίχους της τραπεζαρίας κάνετε τους καλεσμένους σας να μην θέλουν να φάνε πολύ αλλά να επιθυμούν μόνο να χαλαρώσουν. Αν δεν είστε πολύ καλοί στο μαγείρεμα τότε το μπλε σίγουρα είναι το χρώμα σας.

Μειώνει την όρεξη: Ανοιχρόχρωμο ροζ

Ένα ακόμα χαλαρωτικό χρώμα που μπορεί να κάνει τους καλεσμένους σας να χάσουν την όρεξή τους είναι το ανοιχτόχρωμο ροζ. Αν θέλετε, λοιπόν, να ανοίξετε την όρεξη των φίλων σας και όχι να την «κλείσετε» δεν έχετε παρά να αφήσετε το ροζ έξω από τις χρωματικές επιλογές σας.

Μειώνει την όρεξη: Πράσινο του σμαραγδιού

Τα χρώματα που είμαι ματ και καθόλου λαμπερά μας δίνουν πολύ ενέργεια. Ένα τέτοιο χρώμα είναι το πράσινο του σμαραγδιού. Αυτό σημαίνει πως όταν ένας άνθρωπος παίρνει πολύ ενέργεια από κάτι, κάποια στιγμή κουράζεται. Το ίδιο θα πάθετε και με τους καλεσμένους σας. Μην αναρωτηθείτε γιατί φεύγουν νωρίς από τα δείπνα που διοργανώνετε. Φταίει το πράσινο του σμαραγδιού στους τοίχους ή και στις κουρτίνες της τραπεζαρίας σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ