Ο ανανάς είναι από τα πιο δροσερά φρούτα του καλοκαιριού και όταν ψηθεί αποκτά μια υπέροχη καραμελωμένη γεύση. Σε συνδυασμό με μέλι, κανέλα και μια μπάλα παγωτό βανίλια, γίνεται ένα απολαυστικό επιδόρπιο που εντυπωσιάζει χωρίς κόπο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Ψητός ανανάς – Υλικά
-
1 ώριμος ανανάς
-
3 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (για πιο έντονη καραμέλα)
-
Παγωτό βανίλια ή γιαούρτι στραγγιστό για σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε τον ανανά, αφαιρούμε τη φλούδα και το κεντρικό σκληρό μέρος. Κόβουμε σε ροδέλες ή φέτες.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, την κανέλα και (αν θέλουμε) το λιωμένο βούτυρο.
-
Αλείφουμε τις φέτες ανανά με το μείγμα.
-
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν καραμελωμένες γραμμές.
-
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη κατά το ψήσιμο για πιο έντονη καραμέλωση.
-
Σερβίρουμε ζεστό τον ανανά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή γιαούρτι και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον μέλι.
Tips
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή.
-
Για πιο «εξωτική» γεύση, πρόσθεσε λίγο ρούμι ή λικέρ καρύδας στο μείγμα.
-
Ταιριάζει υπέροχα με τριμμένο καρύδι ή ψητά αμύγδαλα.
-
Αν θέλεις πιο έντονο άρωμα, δοκίμασε να προσθέσεις και λίγο τζίντζερ σε σκόνη.

