Τα λαζάνια συνήθως τα φανταζόμαστε με πλούσιες σάλτσες και κιμά. Όμως, αυτή η εκδοχή με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο είναι πιο ελαφριά, δροσερή και αρωματική. Ο συνδυασμός των φρέσκων χόρτων με το ιδιαίτερο άρωμα του κατσικίσιου τυριού δημιουργεί ένα γευστικό αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ιδανικό για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Λαζάνια με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο – Υλικά
-
12 φύλλα λαζάνια (φρέσκα ή αποξηραμένα)
-
400 γρ. κατσικίσιο τυρί (μαλακό, τύπου λογάδος)
-
250 γρ. φρέσκα μυρώνια (ψιλοκομμένα)
-
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
-
500 ml γάλα
-
50 γρ. βούτυρο
-
50 γρ. αλεύρι
-
100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρώνια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με το κατσικίσιο τυρί.
-
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
Στήνουμε τα λαζάνια: Σε ταψί βάζουμε λίγη μπεσαμέλ στη βάση. Στρώνουμε φύλλα λαζάνια, λίγη γέμιση με χόρτα και τυρί, λίγη μπεσαμέλ και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
Τελειώνουμε: Καλύπτουμε την επιφάνεια με μπεσαμέλ και τριμμένο κεφαλοτύρι.
-
Ψήνουμε: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tips
- Αν δεν βρεις μυρώνια, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με σπανάκι ή καυκαλήθρες.
- Το κατσικίσιο τυρί μπορείς να το αναμείξεις με ανθότυρο για πιο απαλή γεύση.
- Άφησε τα λαζάνια να σταθούν 10 λεπτά πριν τα κόψεις για να σερβιριστούν καλύτερα.
- Σερβίρονται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα με λεμόνι.

