Σρι Λάνκα: “Κόκκινος” συναγερμός για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη Σρι Λάνκα, αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας προειδοποίησαν πως οι ισλαμιστές που βρίσκονταν πίσω από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι, σχεδιάζουν και άλλα χτυπήματα!

“Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων”, ανέφερε σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπουργικής Ασφαλείας (MSD) της Σρι Λάνκα.

“Η σχετική πληροφορία αναφέρει περαιτέρω πως στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν”, αναφέρεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις χθες, Κυριακή (28.4.2019), ή σήμερα Δευτέρα (29.4.2019) σε πέντε τοποθεσίες.

Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν επιθέσεις και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλη τη Σρι Λάνκα. Πολυάριθμοι ύποπτοι ως ισλαμιστές έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε ξενοδοχεία και εκκλησίες που στοίχισαν τη ζωή σε 250 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 40 ξένοι υπήκοοι.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ήρε την απαγόρευση της κυκλοφορίας την περασμένη νύκτα για πρώτη φορά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως στην πρωτεύουσα Κολόμπο η αστυνομία πραγματοποίησε τυχαίους σωματικούς ελέγχους και έρευνες.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ένας από τους νέους στόχους βρίσκεται στην Μπατικαλόα, μια πόλη στην ανατολική ακτή όπου 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας καμικάζι επιτέθηκε σε εκκλησία. Δεν αναφέρθηκε ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι.

Δύο υπουργοί και δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν στο Reuters πως έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία γι’ αυτόν τον τελευταίο συναγερμό ασφαλείας.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ