Το πιο έξυπνο tip για να ζεστάνετε δύο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων


Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή μέσα στην κουζίνα αλλά πολλές φορές μας δυσκολεύει επειδή δεν χωράει παραπάνω από ένα πιάτα. Σας έχουμε λοιπόν ένα υπέροχο tip για να ζεστάνετε ταυτόχρονα δύο πιάτα μέσα στον φούρνο σας.

Βάλτε το ένα πιάτο στον φούρνο σας και τοποθετήστε το στην μια άκρη. Βάλτε δίπλα μια κούπα και πάνω στην κούπα τοποθετήστε το δεύτερο πιάτο ή μπολ. Έτσι θα δημιουργηθούν δύο επίπεδα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σας και θα μπορέσετε να ζεστάνετε δύο πιάτα σε λιγότερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο ο φούρνος μικροκυμάτων θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμος στην κουζίνα σας. Επιπλέον, δεν θα προλαβαίνει να κρυώσει το ένα πιάτο μέχρι να ζεσταθεί το επόμενο αφού θα τοποθετούνται ανά δύο στον φούρνο σας. Βάζοντας δύο δύο τα πιάτα στον φούρνο ο χρόνος αναμονής μειώνεται και το φαγητό τρώγεται από όλους ζεστό.

Παρόλο που πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον φούρνο μικροκυμάτων και το πώς αυτός συνδέεται με χίλια δυο κακά για την υγεία μας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα που μας εντυπωσίασε.

Μια απίστευτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το BBC έδειξε πως τα μακαρόνια που ξαναζεσταίνονται στον φούρνο μικροκυμάτων είναι πιο υγιεινά από τα φρεσκοβρασμένα μακαρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τα μακαρόνια βράζονται, κρυώνουν και ξαναζεσταίνονται, λειτουργούν ως ένα είδος ανθεκτικού αμύλου που προστατεύει το έντερο μας και το εμποδίζει από το να τα διασπάσει ως υδατάνθρακες και να τα απορροφήσει ως ζάχαρη. Βέβαια η έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων οπότε τα αποτελέσματά της θέλουν επιμέρους ανάλυση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ