Ελισάβετ: Η Βασίλισσα αναβάλλει καθιερωμένη ομιλία της λόγω Brexit.

Η ομιλία που απευθύνει η Βασίλισσα Ελισάβετ στη λήξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου για να ξεκινήσει μία νέα συνεδρίαση, θα αναβληθεί, όπως επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι ομιλίες που κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ωστόσο, η τελευταία ομιλία της έγινε πριν δύο χρόνια (τον Ιούνιο του 2017), ως εξαίρεση, λόγω του Brexit, για την προετοιμασία της νομοθεσίας που θα έπρεπε να ψηφιστεί πριν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Έτσι η νέα ομιλία που θα ορίσει και την καινούργια ατζέντα της Βουλής, αναμενόταν τον Ιούνιο, αλλά τελικά θα καθυστερήσει κι άλλο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θέλει πρώτα να περάσει από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, που κανονικά θα περιλαμβάνονταν στην απολογιστική ομιλία της βασίλισσας. Αυτό βέβαια παραμένει ένα αγκάθι για την κυβέρνηση, δηλαδή πότε θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή και εάν θα καταφέρει να το περάσει. Μέι – Ελισάβετ

Σύμφωνα πάντως με τους Times, η Τερέζα Μέι προσπαθεί να βρει νομοθετήματα για να κρατήσει απασχολημένη τη Βουλή στη διάρκεια του καλοκαιριού και έτσι να μπορέσει να καθυστερήσει την ομιλία της Βασίλισσας μέχρι το φθινόπωρο.

Σχολιάζει επίσης, ότι η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος είναι ήδη η μεγαλύτερη στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, αλλά η πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη να ξεκινήσει μία νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η ομιλία της Βασίλισσας είναι η ελάχιστη συνταγματική απαίτηση για μία βιώσιμη κυβέρνηση γράφει και επικαλείται πηγές του υπουργικού συμβουλίου που λένε ότι το νομοσχέδιο για να τεθεί σε εφαρμογή το Brexit είναι το τελευταίο σημαντικό νομοθετικό κομμάτι που παραμένει στο συρτάρι, αλλά η Μέι δεν τολμά να το παρουσιάσει, καθώς φοβάται ότι θα απορριφθεί από τη Βουλή και θα αναγκαστεί να διακόψει την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Αντί για αυτήν, συνεχίζει η εφημερίδα, η Ντάουνινγκ Στριτ σχεδιάζει μία λίστα με αβλαβή νομοθετήματα που θα δικαιολογούν την παράταση της συνεδρίασης και πέρα από το διάστημα των δύο ετών, που είχαν σχεδιαστεί εξ αρχής και λήγουν τον Ιούνιο, όπως για παράδειγμα την αύξηση των ποινών σε περίπτωση βαρβαρότητας σε ζώα, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ενοικιαστών κ.α.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ