Δροσερή, απολαυστική και πλούσια σε γεύση, η τούρτα παγωτό σοκολάτα – μπανάνα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τους λάτρεις του κακάο και των φρούτων. Ο συνδυασμός βελούδινης σοκολάτας και ώριμης μπανάνας δημιουργεί μια ισορροπία γλυκύτητας και φρεσκάδας που θα κλέψει την παράσταση σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.
Τούρτα παγωτό σοκολάτα – μπανάνα: Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 30 λεπτά
-
Πάγωμα: 6 ώρες (ή όλη τη νύχτα)
-
Συνολικός χρόνος: 6 ώρες και 30 λεπτά
Υλικά (για φόρμα 22 εκ.)
-
400 γρ. μπισκότα digestive
-
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
500 γρ. παγωτό σοκολάτα
-
500 γρ. παγωτό βανίλια
-
3 μπανάνες ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)
-
150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Τριμμένη σοκολάτα ή κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
-
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και πιέζουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
-
Απλώνουμε επάνω μια στρώση από φέτες μπανάνας.
-
Προσθέτουμε το παγωτό σοκολάτα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
-
Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπανάνας και από πάνω το παγωτό βανίλια. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4–5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε να γίνει γκανάζ και περιχύνουμε την τούρτα.
-
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.
Tips
-
Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ μπανάνας στη γκανάζ.
-
Αντικατάστησε τη βανίλια με παγωτό μπανάνα για ακόμη πιο φρουτένιο αποτέλεσμα.
-
Σέρβιρε με φρέσκες φέτες μπανάνας και λίγα καβουρδισμένα φουντούκια για τραγανή υφή.

