Σκάνδαλο στο «Voice»: Υποψίες για νοθεία πυροδοτούν έρευνα για τα αποτελέσματα

Η αμφιλεγόμενη νίκη της κόρης μιας διάσημης τραγουδίστριας της ποπ, στη ρωσική εκδοχή του «The Voice Kids» μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα πολλών ταμπλόιντ στη Ρωσία.

Η Μικέλα Αμπράμοβα, 11 ετών, κέρδισε την Παρασκευή (26/04/2019) στον τελικό του διαγωνισμού συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,5% των ψήφων. Ωστόσο, πολλοί σχολιαστές έκριναν ότι η ερμηνεία της ήταν κατώτερη των δύο ανταγωνιστών της. Η μητέρα της είναι η Ρωσίδα τραγουδίστρια Alsou, που κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision το 2000.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal, που προβάλλει την εκπομπή, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε ότι ξεκινά εσωτερική έρευνα. Συγκεκριμένα, προσέλαβε μια εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά εγκλήματα και τις απάτες στο Διαδίκτυο.

Οι ειδικοί καλούνται να εξακριβώσουν εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη μέσω τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων, αλλοιώθηκε με τη βοήθεια «bot» ή άλλων τεχνικών μέσων, εξηγεί το Pervy Kanal.

«Δεν θα επιτρέψουμε η σκιά της αμφιβολίας για την αμεροληψία να πλανάται πάνω από το The Voice» υπογράμμισε ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου Κοντσταντίν Ερνστ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πριν από τον τελικό, αρκετοί διάσημοι τραγουδιστές της Ρωσίας είχαν καλέσει τον κόσμο, με μηνύματά τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, να ψηφίσει τη Μικέλα Αμπράμοβα, η νίκη της οποίας θεωρούνταν αβέβαιη.

«Η κόρη της Αλσού νίκησε, όμως η χώρα δεν συμφωνεί» ήταν ο τίτλος της ταμπλόιντ Komsomolskaïa Pravda. Η τραγουδίστρια Αλσού είναι κόρη πρώην γερουσιαστή και σύζυγος ενός πλούσιου επιχειρηματία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ