Nάντια Κοντογεώργη: «Έχουν υπάρξει συνεργασίες που γύριζα σπίτι και έκλαιγα κάθε μέρα»


Η Νάντια Κοντογεώργη είναι μία από τις πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς της, ενώ το όνομα της είναι συνδεδεμένο με τα μιούζικαλ -και όχι άδικα. Φέτος, μάλιστα, πρωταγωνιστούσε στο «Μatilda» και στην «Παναγία των Παρισίων».

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της εξομολογείται αν έχει περάσει από κάποια δύσκολη συνεργασία και μετά να μετάνιωσε που είπε «ναι».

Kατ” αρχάς, θα ήθελα να μου κάνεις έναν απολογισμό για τη φετινή σεζόν όπου μοίρασες τον χρόνο σου ανάμεσα σε δύο απαιτητικές παραγωγές, τη «Matilda» στο θέατρο Ακροπόλ και την «Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Παλλάς.

«Υπήρχε μία σωματική κούραση λόγω του ότι τα Σάββατα έκανα τέσσερις παραστάσεις και τις Κυριακές άλλες τρεις, δηλαδή επτά παραστάσεις μέσα σε δύο ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έπαιζα πρωί και βράδυ. Παρ” όλα αυτά, με αποζημίωσε ότι ήρθα σε επαφή με το παιδί μέσα μου, το οποίο είναι μεγάλο κέρδος. Νιώθω ότι καλλιτεχνικά με έχει επαναφέρει».

Με ποια έννοια σε επανέφερε καλλιτεχνικά;

«Η ζωή προχωράει και φτάνεις σε ένα σημείο που αναρωτιέσαι τι θέλεις να κάνεις και ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις: κάνεις μία επαναφορά. Η επαφή με το εσωτερικό μας παιδί, με όποιον τρόπο ο καθένας μας μπορεί να το ορίσει, βοηθάει πάντα και στην περίπτωση μου λειτούργησε θετικά. Δηλαδή προς τα πού θέλω να πάω τη ζωή μου σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, τι είναι σημαντικό για μένα, τι είναι ευτυχία, πώς θέλω να ζω κ.ο.κ. Ξέρεις, όταν μεγαλώνεις, αναπτύσσεις καινούργιους κώδικες και έχεις άλλες ανάγκες. Είναι καλό να επανέρχεσαι στο ποια είσαι και στην ουσία σου».

Η Νάντια, πλέον, προς τα πού θέλει να κατευθυνθεί;

«Μου είναι σαφές, όταν έρχονται προτάσεις, διαβάζω έργα ή με σκέφτομαι στο μέλλον, αισθητικά και καλλιτεχνικά, ποιες κατευθύνσεις συνεργασιών και ποιον τρόπο δουλειάς με ενδιαφέρει να ακολουθήσω. Πολλές φορές θυσίαζα την καλή συνεργασία για να έχω ένα πολύ καλό, ιδιαίτερο και διαφορετικό αποτέλεσμα, και αντίστροφα. Τώρα όλα αυτά θέλω να είναι σε σύμπνοια, και νομίζω μπορώ να το πετύχω».

Είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτή τη σύμπνοια σε μία συνεργασία;

«Το βλέπεις κατά τη διάρκεια της εκάστοτε συνεργασίας. Είναι σημαντικό, κι αυτό γιατί προετοιμάζεσαι. Δεν μπορείς να ξέρεις εξαρχής με ποιους θέλεις να συνεργαστείς, τι να κανείς κ.ο.κ. Εγώ αφήνομαι και λίγο στη ζωή, γιατί σου δίνει διάφορες εμπειρίες, βλέπεις πού ανθίζεις, πού περνάς καλά και τι είναι πιο σημαντικό για εσένα: Η καθημερινότητα σου μέσα στη δουλειά; Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα; Πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος μέσα από δύσκολες συνεργασίες; Όλα αυτά δεν μπορείς να τα μάθεις από μόνος σου.

Έχεις περάσει από κάποια δύσκολη συνεργασία και μετά να μετάνιωσες που είπες «ναι»;

Δεν έχω μετανιώσει ούτε για τα «όχι» ούτε για τα «ναι» που έχω πει. Έχω περάσει από πολύ δύσκολες αλλά και ευχάριστες συνεργασίες. Δεν σου κρύβω ότι οι πολύ δύσκολες συνεργασίες μου έμαθαν πολλά πράγματα και τις κρατάω σαν μαθήματα, ενώ εκείνους που με δυσκόλεψαν ως δασκάλους. Και δεν το λέω για το διπλωματικό κομμάτι αυτής της συζήτησης που κάνουμε, αλλά στα αλήθεια μου έμαθαν πράγματα και έγινα καλύτερη. Δεν σου κρύβω ότι έχουν υπάρξει συνεργασίες που γύριζα σπίτι και έκλαιγα κάθε μέρα. Πάντα παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα αλλά και πώς επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υπάρχει στην εκάστοτε συνθήκη.

Θα συνεργαζόσουν εύκολα με τους ανθρώπους που σε δυσκόλεψαν;

«Πιστεύω ότι κάθε μέρα είμαστε διαφορετικοί. Για παράδειγμα, αν συνεργαζόμουν ξανά με κάποιους που με δυσκόλεψαν, σίγουρα η συνεργασία θα ήταν διαφορετική. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν π συνεργασία γίνει έπειτα από δύο ή πέντε χρόνια. Κι εγώ αλλάζω κι εκείνοι αλλάζουν. Οι άνθρωποι συναντιόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι», λέει στο MY TV.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ