Ορέστης: Ακόμα βυθισμένες στην “ματωμένη” λίμνη οι ψυχές που πήρε.

Ο “Ορέστης” δεν σταματά να σοκάρει τις Αρχές και την κοινωνία της Κύπρου με όσα λέει κι όσα έκανε.
Άκαρπες οι έρευνες για τις δύο “βαλίτσες του θανάτου” στην λίμνη στο Μιτσερό. Όλες οι εξελίξεις από τις δραματικές επιχειρήσεις.
Αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί, θα είναι ο 35χρονος.
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες για το παρελθόν του ανθρώπου που σκορπούσε τον θάνατο “γιατί ένιωθε ωραία”.

Δεκαέξι ολόκληρες μέρες μετά και οι κυπριακές Αρχές ψάχνουν ακόμα το νήμα του θανάτου που έσπειρε μέσα σε τρία χρόνια ο κατά συρροή δολοφόνος, με ο ψευδώνυμο Ορέστης, ο οποίος σκότωνε τη μια γυναίκα μετά την άλλη, ενώ από τα χέρια του δεν γλύτωσαν ούτε ανήλικα κοριτσάκια. Ορέστης: «Μυρίζει θάνατο» έλεγε αμερικανίδα blogger για την λίμνη με τα πτώματα!…

Τα όσα συμβαίνουν εδώ και μέρες στους υγρούς τάφους, όπου πυροσβέστες, μέλη της ΕΜΑΚ και δύτες ψάχνουν ακόμα για πτώματα, δεν μπορούν εύκολα να περιγραφούν με λέξεις.

Οι έρευνες γύρω από τα όσα ισχυρίστηκε στο δεκασέλιδο ραβασάκι του, συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα.

– Η φρίκη σταματάει στα επτά του θύματα;
– Άρχισε τη δράση του με τη διάπραξη ενός διπλού φονικού το 2016;
– Υπήρχαν άλλα θύματα πριν το 2016;
– Ξύπνησε μια μέρα κι αποφάσισε ότι θα γίνει serial killer;
– Ήταν το κίνητρο του απλά η ηδονή;Κι αν ναι τα παιδιά τι τα ήθελε;
– Για ποιο λόγο έριξε την εξάχρονη Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου, ενώ τη μητέρα της στο λατομείο του Μιτσερού;

Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα… Δύο ψυχές που πήρε ο Ορέστης, βυθισμένες ακόμα στην Κόκκινη Λίμνη

Η μηδενική ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατέστησε για άλλη μια φορά την Δευτέρα, 29.04.2019, άκαρπες τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι ψάχνουν τις άλλες δύο βαλίτσες θανάτου, εντός της λίμνης.

Παρότι έχει εντοπιστεί δεύτερο αντικείμενο και σηματοδοτήθηκε, αφού θεωρήθηκε ύποπτο, καθότι πιθανώς να πρόκειται για δεύτερη βαλίτσα, εντούτοις, λόγω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας στη λίμνη δεν κατέστη δυνατό, στο σημείο να επιχειρήσει δύτης, για να το ανασύρει και να διαφανεί επ’ ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, και στο σημείο που ο 35χρονος ύποπτος είχε υποδείξει, το περασμένο Σάββατο στις Αρχές. ΟρέστηςΟρέστης

Παρόλ’ αυτά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της και οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης, 30.04.2019.Κανένα στοιχείο ούτε στο Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα, άκαρπες ήταν οι έρευνες των δυτών και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο ύποπτος υπέδειξε ότι την πέταξε εκεί μετά το θάνατο της.

Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, οι έρευνες σήμερα στόχευαν στο τελευταίο κρίσιμο σημείο που είχε εντοπιστεί μέσω της ρομποτικής κάμερας. Ως εκ τούτου, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ καθοριστική θα είναι για την πορεία των ερευνών η άφιξη του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar, που φθάνει από την Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή και πιάνει δουλειά, από το Σάββατο.Τι είναι το Sonar

Τα ηχοεντοπιστικά συστήματα Sonar (sound navigation and ranging) είναι ηλεκτροακουστικές συσκευές που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των κυμάτων ηχητικής ενέργειας μέσα στη θαλάσσια μάζα, όπως ακριβώς τα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου εκμεταλλεύονται τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στον ελεύθερο χώρο.

Click4more: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»! Οι απειλές του Ορέστη στην πρώην σύζυγό του!

Ο σκοπός των συστημάτων sonar είναι ο εντοπισμός/ανίχνευση, αναγνώριση/ταξινόμηση και παρακολούθηση υποβρυχίων σκαφών και διαφόρων αντικειμένων, η ακουστική χαρτογράφηση/τομογραφία του βυθού, η ναυτιλία πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς επίσης οι υποθαλάσσιες επικοινωνίες & τηλεμετρία.Ορέστης – Χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή

Πέραν από τις έρευνες στις δύο λίμνες, διενεργήθηκε και η νεκροτομή επί της σορού γυναίκας που είχε ανασυρθεί χθες, από βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη.

Οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, δεν κατέληξαν στα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας, ενώ έλαβαν δείγματα για εξετάσεις DNA, έτσι ώστε να διαφανεί η ταυτότητα της, καθώς οι Αρχές δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για την 36χρονη Λίβια ή την 29χρονη Μαρικάρ.Μέρα και ανάκριση ο Ορέστης

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών στους υγρούς τάφους των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου συνεχίζονται καθημερινά, ο «Ορέστης» περνά από ανάκριση σε ανάκριση.

Click4more: Οι επτά τραγικές ιστορίες με την «υπογραφή» του αδίστακτου «Ορέστη»!

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την δράση του 35χρονου, με σκοπό να στήσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, όπου ο λοχαγός θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί.

Τα όσα ομολόγησε στο δεκασέλιδο «ραβασάκι» του ο λοχαγός βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος ο Ορέστης επιμένει ότι σκότωσε επτά άτομα, εκ των οποίων τα δύο παιδιά, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τα εγκλήματα του ήταν προμελετημένα.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προμελετημένος ήταν και ο φόνος σε βάρος του οκτάχρονου κοριτσιού, κορούλας της 38χρονης Λίβιας Φλορεντίνας Μπουνέα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται και να επιμένει ότι ήταν τα πρώτα του θύματα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην εξάχρονη Sierra, επιμένει ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και ότι την πέταξε στη συνέχεια στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ανακρινόμενος ο «Ορέστης», ισχυρίστηκε ακόμη ότι τις σκότωνε «γιατί ένιωθε ωραία», ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν επιδεικνύει μεταμέλεια.Φθάνουν τα μέλη της Scotland Yard

Στο μεταξύ, στην Κύπρο φθάνουν σταδιακά οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο για να «εισβάλουν» στο μυαλό του Ορέστη.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ομάδα περιλαμβάνονται, Ιατροδικαστής, Κλινικός Ψυχολόγος, Ειδικός Σύμβουλος με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικός Ανακριτής με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας για πολύπλοκες υποθέσεις.

Αύριο, οι εμπειρογνώμονες θα έχουν συνάντηση με την ανακριτική ομάδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν για όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα και ακολούθως θα σηκώσουν μανίκια για να βοηθήσουν στο έργο των Αρχών.

Πηγή: reporter.com.cy

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ