5 Δεκεμβρίου 2025

Τραγανές μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί


Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα εύκολο αλλά κομψό ορεκτικό, οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και ροζ πιπέρι είναι η καλύτερη επιλογή. Ο συνδυασμός του κρεμώδους τυριού με το άρωμα του ροζ πιπεριού και την τραγανή βάση από ψωμί θα απογειώσει κάθε τραπέζι.

Τραγανές μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί- Χρόνος προετοιμασίας

10 λεπτά

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα φρέσκια

  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (κρεμώδες)

  • 1 κ.γ. ροζ πιπέρι (σε κόκκους, ελαφρά σπασμένο)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Φρέσκα βότανα (θυμάρι ή ρίγανη) για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.

  2. Τοποθετήστε τις σε ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανές.

  3. Αλείψτε κάθε φέτα με κατσικίσιο τυρί.

  4. Πασπαλίστε με ροζ πιπέρι και περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο.

  5. Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα και σερβίρετε αμέσως.

Tips

  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λεπτές φέτες από σύκο ή καρύδι πάνω από το τυρί.
  •  Αν θέλετε πιο δυνατή ένταση, συνδυάστε με λίγες σταγόνες βαλσαμικό γλάσο.
  • Οι μπρουσκέτες σερβίρονται ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή αφρώδη οίνο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ