5 Δεκεμβρίου 2025

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί


Μια αφράτη ομελέτα ψημένη στο φούρνο, γεμάτη με φρέσκα κολοκυθάκια, αρωματικά μανιτάρια και πλούσιο κατσικίσιο τυρί. Ιδανική για ένα χορταστικό πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό με μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί – Χρόνος προετοιμασίας

⏱ 15 λεπτά προετοιμασία
⏱ 25 λεπτά ψήσιμο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 6 αυγά

  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (τριμμένο ή σε κομμάτια)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. γάλα

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Φρέσκα βότανα (άνηθο ή μαϊντανό)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

  3. Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα μισά από τα λαχανικά.

  4. Ρίξτε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά από πάνω και πασπαλίστε με το κατσικίσιο τυρί.

  5. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πήξει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

  6. Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα και σερβίρετε ζεστή.

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη παρμεζάνα για πιο έντονη γεύση.
  • Αν θέλετε πιο ανάλαφρη υφή, χρησιμοποιήστε μόνο ασπράδια από 2 αυγά.
  • Σερβίρεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ