Μια αφράτη ομελέτα ψημένη στο φούρνο, γεμάτη με φρέσκα κολοκυθάκια, αρωματικά μανιτάρια και πλούσιο κατσικίσιο τυρί. Ιδανική για ένα χορταστικό πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό με μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί – Χρόνος προετοιμασίας
⏱ 15 λεπτά προετοιμασία
⏱ 25 λεπτά ψήσιμο
Υλικά (για 4 μερίδες)
-
6 αυγά
-
2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
-
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (τριμμένο ή σε κομμάτια)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. γάλα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Φρέσκα βότανα (άνηθο ή μαϊντανό)
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
-
Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα μισά από τα λαχανικά.
-
Ρίξτε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά από πάνω και πασπαλίστε με το κατσικίσιο τυρί.
-
Ψήστε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πήξει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
-
Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα και σερβίρετε ζεστή.
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη παρμεζάνα για πιο έντονη γεύση.
- Αν θέλετε πιο ανάλαφρη υφή, χρησιμοποιήστε μόνο ασπράδια από 2 αυγά.
- Σερβίρεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.

