Πάτρα: Νεκρός ο άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε με όπλο αστυνομικού


Ανείπωτη τραγωδία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς εξέπνευσε ο 23χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί με όπλο που άρπαξε από αστυνομικό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας, ο οποίος νωρίτερα είχε αυτοτραυματιστεί, υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, διακομίστηκε με αστυνομική συνοδεία στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών.

Στη συνέχεια, τη στιγμή που οι γιατροί τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ο άνδρας αφαίρεσε με άγνωστο τρόπο το όπλο τού αστυνομικού που τον συνόδευε και αυτοπυροβολήθηκε.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο νεαρός άνδρας είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στην αστυνομία, η οποία τον εντόπισε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στην πύλη του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.

Στη συνέχεια με εισαγγελική παραγγελία συνοδεία περιπολικού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου για ψυχιατρική γνωμάτευση, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

Τι είπε ο αστυνομικός
«Ηταν η κακιά στιγμή» φέρεται να ήταν τα λόγια που είπε στους συναδέλφους του, ο Αστυνομικός για το περιστατικό αρπαγής του υπηρεσιακό του όπλου. Σύμφωνα με την περιγραφή του ενστόλου, ο άνδρας σε κατάστσαση αμόκ πήρε το όπλο από τη θήκη και στην προσπάθεια του Αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει ο 23χρονος που φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, δεν δίστασε να τον σημαδέψει και στη συνέχεια να αυτοπυροβοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Πάτρας επανέρχονται για μια ακόμη φορά στο θέμα της μεταφοράς ατόμων στις ψυχιατρικές κλινικές με το οποίο επιφορτίζονται τακτικά. Ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γιώργος Μπαλάσης χαρακτηριστικά επισημαίνει:

«Δεν το έχουμε πει απλά. Το έχουμε ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΕΙ χρόνια τώρα σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, sites βουλευτές, κυβερνητικά στελέχη, πολιτική και φυσική ηγεσία ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά να κάνει διακομιδές ψυχασθενών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ασθενείς και πρέπει να τους διαχειρίζονται εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές. Κανείς άλλος. Αλλά μάταια. Να τα αποτελέσματα…»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ