5 Δεκεμβρίου 2025

Αυγά με παστουρμά και κρεμώδη τυριά


Ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του παστουρμά με την κρεμώδη υφή των τυριών και την απλότητα των αυγών. Ιδανικό για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, φτιάχνεται γρήγορα και χαρίζει μοναδικό άρωμα στο τραπέζι σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Αυγά με παστουρμά και κρεμώδη τυριά – Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 αυγά

  • 6 φέτες παστουρμά (λεπτοκομμένες)

  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  2. Προσθέτουμε τις φέτες του παστουρμά και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

  3. Σπάμε τα αυγά πάνω από τον παστουρμά και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά (σαν scrambled eggs) ή αφήνοντάς τα ολόκληρα αν προτιμάμε.

  4. Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά (γραβιέρα και φέτα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να λιώσουν χωρίς να καούν.

  5. Μόλις τα αυγά πήξουν στο επιθυμητό σημείο, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  6. Σερβίρουμε αμέσως, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη για πιο δροσερή γεύση.

  • Αν θες πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα, αντικατάστησε τον παστουρμά με γαλοπούλα καπνιστή.

  • Σερβίρεται τέλεια με φρυγανισμένο ψωμί ή πιτούλες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ