Ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του παστουρμά με την κρεμώδη υφή των τυριών και την απλότητα των αυγών. Ιδανικό για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, φτιάχνεται γρήγορα και χαρίζει μοναδικό άρωμα στο τραπέζι σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Αυγά με παστουρμά και κρεμώδη τυριά – Υλικά (για 2 άτομα)
-
4 αυγά
-
6 φέτες παστουρμά (λεπτοκομμένες)
-
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
-
Προσθέτουμε τις φέτες του παστουρμά και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
-
Σπάμε τα αυγά πάνω από τον παστουρμά και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά (σαν scrambled eggs) ή αφήνοντάς τα ολόκληρα αν προτιμάμε.
-
Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά (γραβιέρα και φέτα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να λιώσουν χωρίς να καούν.
-
Μόλις τα αυγά πήξουν στο επιθυμητό σημείο, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
Σερβίρουμε αμέσως, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη για πιο δροσερή γεύση.
-
Αν θες πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα, αντικατάστησε τον παστουρμά με γαλοπούλα καπνιστή.
-
Σερβίρεται τέλεια με φρυγανισμένο ψωμί ή πιτούλες.

