Αφράτα, αρωματικά και με την πλούσια γεύση του πορτοκαλιού να δένει τέλεια με τη σοκολάτα, αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για καφέ, τσάι ή ως ένα γλυκό σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 12–15 λεπτά
- Μερίδες: 20–24 μπισκότα
Μπισκότα πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας – Υλικά
-
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. ζάχαρη καστανή
-
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 αυγό
-
Χυμός & ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι (ακέρωτο)
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
-
½ κ.γ. αλάτι
-
150 γρ. κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
-
Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
-
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά.
-
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενά ανάμεσα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12–15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
-
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσουμε.
Tips
-
Αν θέλεις πιο μαλακά μπισκότα, βγάλε τα από τον φούρνο μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγα καρύδια ή αμύγδαλα για έξτρα υφή.
-
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο έως και 5 μέρες.
-
Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποίησε μαύρη σοκολάτα 70%.

