5 Δεκεμβρίου 2025

Σπιτικά κεμπάπ στη σχάρα ή στον φούρνο – Εγγυημένη επιτυχία


Τα κεμπάπ είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ανατολικής κουζίνας, γεμάτα αρώματα και νοστιμιά. Εδώ θα δούμε μια απλή συνταγή για να τα φτιάξεις στο σπίτι, είτε στη σχάρα είτε στον φούρνο, με γεύση που θα θυμίζει γνήσιο street food.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15–20 λεπτά
Μερίδες: 4–5 άτομα

Σπιτικά κεμπάπ – Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

  • 300 γρ. κιμάς αρνίσιος (προαιρετικά, για πιο αυθεντική γεύση)

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • ½ κ.γ. κανέλα (λίγη για άρωμα)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλους τους κιμάδες και τα μπαχαρικά.

  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.

  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα για 8–10 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει αφράτο.

  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (ιδανικά 3–4 ώρες).

  5. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα (αν είναι ξύλινα, τα μουλιάζουμε πρώτα σε νερό για 30’).

  6. Ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή στον φούρνο με γκριλ στους 200°C για 15–20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Tips

  • Για πιο αυθεντικό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε μίξη μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά.

  • Σέρβιρε τα κεμπάπ με πίτες, γιαούρτι, ντομάτα και κρεμμύδι με μαϊντανό.

  • Αν θες να μείνουν ζουμερά, μην παραψήσεις· βγάλε τα κεμπάπ μόλις ψηθούν καλά εξωτερικά.

  • Μπορείς να δώσεις παραπάνω άρωμα προσθέτοντας λίγη τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης στο μείγμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ