Ψήφος εμπιστοσύνης και… καλό καλοκαίρι. Γιατί θεωρεί «όπλο» την πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας


Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη – εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει σε αυτή την απόφαση και την καταθέσει με το που θα ανοίξει η Βουλή.

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, η Βουλή πρέπει να κλείσει υποχρεωτικά δυο ημέρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση. Στην μέση της εβδομάδας δηλαδή στις 9 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα λείπει στην Σύνοδο Κορυφής. Έτσι όλα δείχνουν ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή δηλαδή στις 10 Μαΐου. Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Μήνυμα ελπίδας η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην…

Όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η συγκυρία ευνοεί τον πρωθυπουργό, καθώς η νίκη των σοσιαλιστών στην Ισπανία και ο καταποντισμός του Λαϊκού κόμματος δίνουν ένα ακόμα επιχείρημα στο κυβερνών κόμμα για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την Φώφη Γεννηματά.

«Δηλαδή πέρα από τα ευνοϊκά μέτρα για τους αδυνάτους, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την αποπληρωμή του ΔΝΤ, αλλά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που εξετάζει οι κυβέρνηση για τους επαγγελματίες ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδομήσει το φιλελεύθερο αφήγημα των Ευρωπαίων ηγετών» λένε οι συνεργάτες του.

Παράλληλα με αυτό ο πρωθυπουργός θα προβάλει την συμφωνία του Νότου στην οποία πρωτοστάτησε ο ίδιος, συνδέοντας τα προβλήματα των χωρών του Νότου.

Φυσικά την συγκεκριμένη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στρέψει και τα πυρά του προς την Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας της ότι στην Ισπανία οι σοσιαλιστές θα συνεργαστούν με την αριστερά για να κυβερνήσουν αντίθετα με ό,τι επιθυμεί να κάνει το ΚΙΝΑΛ το οποίο προσβλέπει σε μια συνεργασία με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτά και με τα άλλα, πάντως, η συζήτηση στην Βουλή αναμένεται να φτάσει μέχρι τις 12 Μαΐου. Αμέσως μετά η κυβέρνηση ευελπιστεί να περάσει τις νέες ρυθμίσεις και λογικά τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα το κοινοβούλιο θα κλείσει και προφανώς θα ξανανοίξει με νέα σύνθεση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ