Βενεζουέλα: “Νεύρα από ατσάλι” λέει ο Μαδούρο που “έχει” την ηγεσία του στρατού.


Ο χαμός συνεχίζεται στην Βενεζουέλα, με τον Νικολάς Μαδούρο, ωστόσο, να διαβεβαιώνει πως έχει την υποστήριξη της ηγεσίας του στρατού της χώρας.

Σε μια κλωστή κρέμονται όλα στην Βενεζουέλα, μετά το κάλεσμα του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου, Χουάν Γκουαϊδό για στρατιωτική εξέγερση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα πως μίλησε με στρατιωτικούς ηγέτες και του δήλωσαν ότι του είναι «πλήρως πιστοί» μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης ότι διαθέτει την υποστήριξη στρατιωτών για να ανατρέψει τον Μαδούρο.

«Νεύρα από ατσάλι!» έγραψε ο Μαδούρο στο Twitter. «Καλώ για λαϊκή κινητοποίηση στον μέγιστο βαθμό προκειμένου να διασφαλίσουμε τη νίκη της ειρήνης. Θα νικήσουμε», γράφει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Δείτε την ανάρτησή του

Οι ΗΠΑ (λένε ότι) απλά παρακολουθούν

Ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κάποιο ρόλο στα εκτυλισσόμενα γεγονότα, καθώς ένοπλες ομάδες που είναι αντίθετες ή υποστηρίζουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο συγκρούστηκαν σε μια συγκέντρωση έξω από αεροπορική βάση του Καράκας.

Click4more: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Κάλεσμα Γκουαϊδό σε εξέγερση – Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Μαδούρο – Video σοκ με στρατιώτες να συλλαμβάνουν… στρατιώτες

«Παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα εκ του σύνεγγυς και είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας σε διάφορες υπηρεσίες και στην ανώτερη αλυσίδα διοίκησης.

Προσώρας, η αποστολή της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ παραμένει αναλλοίωτη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αρμάντο Χερνάντεζ, εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ