Novartis: Η Εισαγγελέας Διαφθοράς καλεί ως «ύποπτο» τον Ανδρέα Λοβέρδο


Ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται ενώπιον της Ελένης Τουλουπάκη για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος καλείται την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» για την υπόθεση της Novartis.

Μετά την απόφαση της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου –άρση ασυλίας που είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος-  η επικεφαλής της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καλεί τον πρώην υπουργό την Παρασκευή το πρωί προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Προηγήθηκε η αποστολή του φακέλου για τη Novartis στη Βουλή από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Ο Α.Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την Παρασκευή το πρωί που θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας γύρω από την υπόθεση Novartis και να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεών του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σε κάθε περίπτωση η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος.

Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει, η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά , αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών και η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων και για τον κ. Σαλμά για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου σχετικά με την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ