Βενεζουέλα: Χτυπήθηκε από σφαίρα αξιωματικός του στρατού.


Ραγδαίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα, όπου ένας αξιωματικός του στρατού έχει χτυπηθεί από σφαίρα.
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, λέγοντας πως οδηγείται στο χειρουργείο.
Σε μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την οποία κατηγορεί τον Γκουαϊδό ο Μαδούρο.
Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο στους δρόμους του Καράκας.

Ένας αξιωματικός του στρατού στην Βενεζουέλα, μεταξύ εκείνων που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, τραυματίστηκε από σφαίρα σήμερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών με τους υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο.

«Καταγγέλω τη βίαιη επίθεση, θύμα της οποίας υπήρξε ο συνταγματάρχης Γιερσόν Χιμένες Μπάες ο οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό από σφαίρα στον αυτοκινητόδρομο Φρανσίσκο Φαχάρδο», απέναντι από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Ο Παντρίνο κατηγόρησε ως υπεύθυνους «τους πολιτικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε πως ο αξιωματικός οδηγείται στο χειρουργείο.Βενεζουέλα – Δείτε το tweet που ανήρτησε ο υπουργός Άμυνας

Στην συνέχεια, ο Βλαντίμιρ Παντρίνο αναδημοσίευσε το tweet που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, στο οποίο στέλνει… μήνυμα πως έχει «νεύρα από ατσάλι«!

Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως είναι η μοναδική δημόσια τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μαδούρο μετά τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Καράκας, ως αποτέλεσμα του δημόσιου καλέσματος του Χουάν Γκουαϊδό για στρατιωτική επέμβαση.«Πραξικόπημα»!

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο μιλούν εξαρχής για απόπειρα πραξικοπήματος και από την ηγεσία της χώρας βγαίνει ένα κλίμα αισιοδοξίας πως οι υποστηρικτές του Γκουαϊδό στον στρατό είναι λίγοι και πως οι περισσότεροι δηλώνουν πίστη στον Μαδούρο. Βενεζουέλα: Βίντεο σοκ! Τεθωρακισμένο της Εθνικής Φρουράς πέφτει στο πλήθος!

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, πήγε νωρίτερα στην στρατιωτική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, όπου ξέσπασαν επεισόδια.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν πως δεκάδες, κυρίως νεαροί, ένοπλοι άνδρες με στρατιωτική περιβολή που συνόδευαν τον Γκουαϊδό αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστήριζαν τον Μαδούρο έξω από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, όμως δεν φαίνεται προσώρας επικείμενη η ανάληψη της εξουσίας από την αντιπολίτευση με τη βία.

Για το ίδιο θέμα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις γύρω από την αεροπορική βάση του Καράκας όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι μια ομάδα στρατιωτικών εξεγέρθηκε κατά της κυβέρνησης.

ΒενεζουέλαΒενεζουέλα ΒενεζουέλαΒενεζουέλα

 

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Χουάν Γκουαϊδό να κατέβουν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τους στρατιωτικούς που εξεγέρθηκαν κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στη συνοικία Αλταμίρα, κοντά στη βάση Λα Καρλότα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Γκουαϊδό εγκατέλειψε το συλλαλητήριο που διεξήγαγε μαζί με στρατιωτικούς υποστηρικτές του στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters.

Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ