Ορέστης: Έρευνες με ρομποτική κάμερα και σόναρ στις λίμνες του θανάτου.


Υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα όπως ρομποτική κάμερα αλλά και σόναρ επιστρατεύονται στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη και τη λίμνη Μεμί για τα πτώματα που φέρεται να πέταξε εκεί ο 35χρονος Ορέστης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο είναι χωρίς αποτέλεσμα σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο Ελληνοκύπριος serial killer, ο επονομαζόμενος Ορέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως με σύστημα σόναρ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ειδησεγραφικό πρακτορείο, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Κύπρο και επισκέφθηκαν το σημείο των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη, εξέφρασαν ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό σορών.“Ανακοίνωσαν το όνομα θύματος χωρίς να πουν στην οικογένεια ότι βρέθηκε νεκρή”

Στο μεταξύ, σε νέες καταγγελίες που εγείρουν ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς των Αρχών προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, Λούης Κουτρουκίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουκίδη, σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την οικογένεια της άτυχης Asmita Khadka Bista, που βρέθηκε νεκρή σε πηγάδι στο πεδίο βολής Ξυντούς, μετά από την ομολογία του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, οι ίδιοι δεν γνώριζαν για τον εντοπισμό του πτώματός της.

Συγκεκριμένα από το περασμένο Σάββατο (27.4.2019) όταν ο ανακριτής ανέφερε το όνομα της άτυχης κοπέλας στο δικαστήριο, κανένας δεν επικοινώνησε, είτε μέσω του προξενείου του Νεπάλ, είτε απευθείας με την οικογένειά της.

Η άτυχη κοπέλα είχε ένα 13χρονο παιδί, ήταν παντρεμένη, ενώ η μητέρα της δεν πίστευε πως η κόρη της είναι νεκρή.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κουτρουκίδης, η οικογένειά της την ανέμενε να επιστρέψει στη χώρα, όπως προέκυπτε από την τελευταία επικοινωνία μαζί της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής η άτυχη γυναίκα για κάποιους λόγους εγκατέλειψε τον χώρο στον οποίο εργαζόταν και κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Εκείνη την περίοδο ήταν που χάθηκαν τα ίχνη της, χωρίς κανένας να την αναζητήσει και να καταγγείλει την εξαφάνισή της στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ομολογία του στυγερού δολοφόνου, του επονομαζόμενου Ορέστη, η άτυχη Asmita δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2018.

Σημειώνεται πως την ημέρα που εξαφανίστηκε θεάθηκε να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο. Στο σπίτι της δεν έλειπε κανένα προσωπικό της αντικείμενο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ