5 Δεκεμβρίου 2025

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα


Αφράτο, γλυκό και γεμάτο άρωμα, αυτό το κέικ με μαρμελάδα φράουλα είναι μια λαχταριστή λιχουδιά που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ιδανικό για το πρωινό μαζί με έναν καφέ ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, το κέικ αυτό κλείνει μέσα του την γλυκιά φρεσκάδα της φράουλας, χαρίζοντας μια ανοιξιάτικη νότα σε κάθε μπουκιά.

⏱️ Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
⏱️ Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
🍴 Μερίδες: 8

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα – Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 4 κ.σ. γάλα

  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (συν λίγη επιπλέον για επικάλυψη)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

  5. Στο τέλος ενσωματώνουμε απαλά τη μαρμελάδα φράουλα ώστε να δημιουργηθούν «νερά» μέσα στη ζύμη.

  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.

  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και, αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον μαρμελάδα για περισσότερη γεύση και γυαλάδα.

Tips

  • Αν θέλεις πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα κομμάτια φράουλας στο μείγμα.

  • Το κέικ ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

  • Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες, παραμένοντας αφράτο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ