Αφράτο, γλυκό και γεμάτο άρωμα, αυτό το κέικ με μαρμελάδα φράουλα είναι μια λαχταριστή λιχουδιά που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ιδανικό για το πρωινό μαζί με έναν καφέ ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, το κέικ αυτό κλείνει μέσα του την γλυκιά φρεσκάδα της φράουλας, χαρίζοντας μια ανοιξιάτικη νότα σε κάθε μπουκιά.
⏱️ Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
⏱️ Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
🍴 Μερίδες: 8
Κέικ με μαρμελάδα φράουλα – Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. ζάχαρη
-
4 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια
-
4 κ.σ. γάλα
-
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (συν λίγη επιπλέον για επικάλυψη)
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
-
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
-
Στο τέλος ενσωματώνουμε απαλά τη μαρμελάδα φράουλα ώστε να δημιουργηθούν «νερά» μέσα στη ζύμη.
-
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
-
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και, αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον μαρμελάδα για περισσότερη γεύση και γυαλάδα.
Tips
-
Αν θέλεις πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα κομμάτια φράουλας στο μείγμα.
-
Το κέικ ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
-
Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες, παραμένοντας αφράτο.

