Το δολοφονικό στοίχειωμα σε χωριό της Σερβίας, το 1932…


Το 1932, οι εφημερίδες του Βελιγραδίου ανέφεραν μια τρομακτική είδηση. Μια οικογένεια, αποτελούμενη από πέντε άτομα, η οποία κατοικούσε στο χωριό Kobilje της Σερβίας, ξεκληρίστηκε εξ ολοκλήρου, επειδή τα μέλη της πέθαναν από τον αβάσταχτο τρόμο, που τους προκαλούσε ένα φάντασμα!
Το φάντασμα αυτό, το οποίο ήταν ακέφαλο, εμφανιζόταν κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ, χωρίς σταματημό και δίχως έλεος, για περισσότερο από έναν χρόνο, στο σπίτι του χωρικού Μιχαήλ Στανόγιεβιτς.

Τα πρώτα θύματα του δολοφονικού φαντάσματος υπήρξαν τα τρία μικρά παιδιά του ατυχούς χωρικού, τα οποία, μόλις το αντίκρισαν, αρρώστησαν μυστηριωδώς και μετά από λίγο, πέθαναν.

Οι δύσμοιροι γονείς, που είχαν πανικοβληθεί και αγανακτήσει, κατέφυγαν μάταια στην Αστυνομία, αλλά και στους εξορκισμούς, για να βάλουν ένα τέλος στο μαρτύριό τους και να απαλλαγούν από τα δεινά τους. Μα, τίποτα δεν έγινε, τίποτα δεν άλλαξε…

Ο τραγικός Μιχαήλ Στανόγιεβιτς, καταβυθισμένος στην απελπισία του, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και αυτοκτόνησε.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα του, μισότρελη πια από την οδύνη και τον φόβο, ολομόναχη και δέσμια της αγριότητας του στοιχειωμένου της σπιτιού, βορά και άρρωστο παιχνίδι του μανιακού φαντάσματος, βρέθηκε κι αυτή νεκρή, με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά της από την απαράμιλλη αγωνία.

Το δολοφονικό αυτό στοίχειωμα του χωριού Kobilje της Σερβίας είχε αποτελέσει μέγα γεγονός και αναπαραγόταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Βελιγραδίου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 07/12/1932…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ